IONEL CIUCIOI, DIRECTOR GENERAL: Vrancart va creşte cu 30%, în următorii doi ani

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii / 13 martie 2020

Vrancart va creşte cu 30%, în următorii doi ani

Compania Vrancart este unul dintre jucătorii de top din piaţa producătorilor de hârtie, carton ondulat şi şerveţelelor, fiind prin activitatea de colectare a deşeurilor de hârtie şi carton - unde deţine primul loc în ţară - singura companie complet integrată în acest sector de activitate.

La performanţele înregistrate în ultima perioadă de Vrancart, a contribuit din plin şi procesul profund de restructurare demarat în urmă cu cinci ani, prin care s-au eficientizat toate liniile de producţie. Etapa de modernizare a însemnat investiţii de peste 40 milioane euro, din resurse interne, bani care au fost folosiţi şi pentru cele trei noi puncte de producţie din Braşov, Călimăneşti şi Târgu Mureş.

În urma investiţiilor respective, compania Vrancart aproape că şi-a dublat cifra de afaceri, fapt concretizat şi în rata aproape constantă a profitului pentru perioada 2014-2019, care s-a situat între 8% şi 11%.

Vrancart este o entitate listată, cotată pe segmentul principal din Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 2005. Acţionarul principal este SIF Banat-Crişana (proprietar a 75% din acţiuni), Pavăl Holding (proprietarii ""Dedeman") ce deţine aproximativ 18% din compania Vrancart, iar restul acţiunilor - 7% - este deţinut de câteva sute de investitori mici.

Din punct de vedere administrativ, compania Vrancart SA desfăşoară activitatea în unităţile de producţie din Adjud, Călimâneşti şi Târgu Mureş, precum şi la societatea Rompaper SRL Braşov, la care firma vârnceană deţine pachetul majoritar de acţiuni, pe care l-a achiziţionat în urmă cu trei ani.

În acest moment, Vrancart are patru linii de producţie: cartoane (producţie de role de jumbo din material reciclat, o parte dintre acestea fiind utilizate intern pentru producţia de plăci ondulate, iar o parte este vândută pe piaţă); carton ondulat (producţia şi vânzarea de foi şi cutii); şerveţele de unică folosinţă şi colecatarea deşeurilor.

Pentru realizarea activităţii, compania a achiziţionat mai multe utilaje moderne pentru unităţile de producţie din Adjud, Călimăneşti şi Zârgu Mureş, precum şi pentru societatea pe care o deţine în Braşov.

De menţionat că performanţele economice ale Vrancart SA în producţia cartonului ondulat sunt importante, dacă luăm în considerare faptul că în ultimii doi ani, piaţa din acest domeniu din ţara noastră a fost relativ slabă, înregistrându-se o creştere mai mică de 1%, în ciuda evoluţiei Produsului Intern Burt la nivel macroeconomic, care a cunoscut creşteri cuprinse între 3% şi 5%.

În privinţa activităţii de colectare a deşeurilor, Vrancart SA este cel mai mare colector de hârtie din România. Compania reciclează în prezent peste 30% din totalul deşeurilor de hârtie din ţara noastră.

Performanţele companiei Vrancart SA din ultimii ani sunt recunoscute pe plan naţional. Astfel, dacă în perioada 2015-2017, societatea era situată pe locul al doilea în categoria marilor întreprinderi de hârtie şi carton din ţara noastră în topul întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în perioada 2018-2019 Vrancart SA se situează pe prima poziţie din ţară în acest domeniu de activitate, fapt ce spune foarte mult despre activitatea şi calitatea muncii desfăşurate în compania respectivă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca luati moca carton de la fraieri!

    Corect,sunt in cardasie cu OTR - urile!

    Ciucioi baga mesaje cosmetizate pentru investitorii papagali. Asta este evident daca ne uitam la gradul de indatorare real al companiei.

    Cel mai bine ar fi sa tipareasca bani direct din reciclarea cartoanelor si totul va fi bine. Vrancart va creste cu cit vrea in fiecare an de acum inainte pina la plus infinit. Acolo se ducea si BVB.... 

    va creste cu mai mult de 100 % pana in 2029-2032 ,dar trebuie sa va extindeti gama de produse la extern/export dupa o serioasa analiza o oportunitatilor.

    domnul din poza trebuie sa reevalueze situatia.  

    Felicitari muncitorilor..fara ei se ducea de rapa VNC-ul. Nu ar fi rele niste mariri de salarii, unii sunt amarati rau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb