SPUTNIK: Locuitorii SUA şi Europei costată încetinirea creşterii economice

Adina Lateş
Macroeconomie / 22 martie 2016

Majoritatea francezilor (59%) consideră că "situaţia economică în ţara lor se înrăutăţeşte". Locuitorii SUA şi ai Marii Britanii (37%) sunt de acord cu faptul că economia naţională trece printr-o perioadă de declin. Acestea sunt datele sondajului realizat de către companiile de investigaţii "Populus", "Forsa" şi "Ifop" pentru agenţia de ştiri şi radio Sputnik.

Locuitorii Franţei cred cel mai puţin în evoluţia cu succes a situaţiei economice din ţara lor. Doar 5% dintre respondenţi consideră că situaţia economică în ţară se îmbunătăţeşte, iar fiecare al treilea (33%) afirmă că nu a observat nici un fel de schimbări. Şi în SUA şi Marea Britanie procentul celor care au sesizat o oarecare ameliorare de asemenea nu este prea înalt: 34% şi, respectiv, 27%. Locuitorii Germaniei sunt cel mai puţin îngrijoraţi de starea economică a ţării: 58% sunt de părere că starea economică a rămas neschimbată, 22% cred că aceasta se înrăutăţeşte şi doar 17% consideră că situaţia economică se îmbunătăţeşte.

În SUA şi Marea Britanie, sondajul a fost realizat de una dintre cele mai mari companii de investigaţii "Populus", între 3 şi 4 februarie 2016; în Germania - de către o altă mare companie de investigaţii "Forsa", între 4 şi 8 februarie 2016; în Franţa - de către "Ifop", cea mai veche companie care realizează sondaje ale opiniei publice, între 3 şi 5 februarie 2016. La sondaj au participat: în Marea Britanie - 1047 de respondenţi, în SUA - 1004 respondenţi, în Germania - 1002 respondenţi şi în Franţa - 1499 de respondenţi.

Proiectul internaţional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015, având drept parteneri renumitele companii de investigaţii "Populus", "Forsa" şi cea mai veche companie franceză care se ocupă de sondajul opiniei publice - "Ifop". În cadrul proiectului "Sputnik.Opinii" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în ţările europene şi în SUA, pe cele mai actuale probleme sociale şi politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site în peste 30 de limbi, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb