11 AMR / TERTIPURI PENTRU FORŢAREA PRELUNGIRII MANDATULUI CEO-ULUI BVB Anghel vrea să doboare barierele din calea lui Sobolewski

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 august 2017

Anghel vrea să doboare barierele din calea lui Sobolewski

La câte tertipuri a apelat Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, ca să-i prelungească mandatul directorului general, Ludwik Sobolewski, ar fi chiar culmea să nu le reuşească figura.

Ludwik Sobolewski se află, la finalul mandatului de director general al Bursei de Valori Bucureşti, în situaţia în care patru membri ai Consiliului BVB îi sunt ostili şi vor să îl schimbe, adică jumătate din componenţa actuală a CA-ului. Al nouălea administrator, Radu Hanga, cooptat provizoriu, nu are încă avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Cu alte cuvinte, Sobolewski se află într-o situaţie din care nu mai poate asigura, în bune condiţii, managementul Bursei.

În mod normal, el ar fi trebuit să plece singur.

Mai mult, în piaţă se vorbeşte despre reducerea pachetului salarial, în cazul unui nou mandat.

În mod normal, el ar fi trebuit să plece singur.

E o problemă de decenţă: de ce să aştepte să fie dat afară.

Dar, Sobolewski se ţine de scaun, iar preşedintele BVB Lucian Anghel pare să nu se dea în lături de la nimic ca să-i acorde încă un mandat în fruntea BVB.

A patra şedinţă a Consiliului Bursei care avea printre subiecte prelungirea mandatului lui Sobolewski fusese convocată pentru ieri.

De data aceasta, administratorii care nu-l mai doresc pe Sobolewski la cârma BVB s-au prezentat, însă, au părăsit şedinţa înainte de începerea votului, întrucât Lucian Anghel le-a expus opinia juridică de la casa de avocatură PeliFilip, din care reieşea că se consideră că şedinţa anterioară a CA a avut cvorum, în condiţiile în care patru membri au votat numai la un punct de pe ordinea de zi, lipsind de la celelalte, inclusiv de la cel privind mandatul directorului general, susţin surse din piaţă.

Lucian Anghel nu a prezentat, însă, nici procesul verbal al şedinţei precedente, de vinerea trecută, nici concluzia votului pentru Sobolewski. Protocolul Consiliului Bursei este ca administratorii să semneze la fiecare şedinţă procesul verbal al şedinţei anterioare.

Astfel, nu este clar cât de departe este dispus să meargă Anghel (aflat sub investigaţia Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru modul de derulare a şedinţelor de CA), ca să forţeze un nou mandat pentru Sobolewski.

El a refuzat, în repetate rânduri, să convoace Consiliul Bursei, la cererea altor doi administratori, atunci când pierduse controlul boardului (Cristina Ionescu nu era avizată, iar decesul lui Cristian Micu a mai vacantat un loc).

Anghel nu a consemnat în procesul verbal refuzul lui Sobolewski la oferta unui salariu înjumătăţit pentru un nou mandat.

Acum, fluturând o opinie juridică, vrea să-i considere prezenţi la şedinţe pe cei absenţi, care nu au votat, ba chiar au spus expres că nu participă la vot.

Pe drumul acesta, rămâne ca Anghel să doboare şi ultima barieră din calea rămânerii lui Sobolewski la Bucureşti şi, eventual, să decidă singur, să semneze singur şi să îşi ia o opinie de la ce casă de avocatură vrea el, că totul este în regulă.

În demersul său, lui Anghel îi este necesară o şedinţă cu cvorum, real sau inventat, pentru că, în caz de egalitate la vot, preşedintele poate înclina balanţa după cum doreşte.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Sursa ne spune ca i se va prelungi mandatul; ce se va face Bursa?. 

    1. Ce a facut si pana acum. Isi va face datoria sa scrie.

      Cel de la 1.1. cred ca nu a inteles intrebarea.

      Este evident ca BURSA nu are nici o problema daca lui Sobolewski i se prelungeste mandatul, dar, exact!, chiar asa!, ce se va face Bursa?!

      Daca tu crezi ca a-ti spune adevarul este un "tango degeaba", atunci nu meriti decit ceea ce-ti dau Sobolewski si Anghel: in cel mai bun caz, nimicul.

      Nu-mi place deloc ca liderul gazetei se ia la harta cu

      cititorii! La sfarsitul zilei da,ar putea face o succinta 

      sinteza a interventiilor,in care sa arate cu ce este de acord si cu ce nu . Ar fi mai elegant si mai eficient...

      Nu-i o idee rea.

      Marturisesc, insa, ca eleganta nu este scopul meu si ca o sacrific ori de cite ori cred ca ma incomodeaza in a reactiona normal.

      Daca ai sa consulti colectia ziarului BURSA, atunci vei gasi si articolul care se incheie cu o injuratura de mama, pur romaneasca, scrisa cu naduf. 

      Se poate Make, te pretezi si la asa ceva?. 

      Se ia la galceava doar cand/doar cu cei care nu sunt de acord cu disputele sale. 

    .... preşedintele BVB Lucian Anghel pare să nu se dea în lături ....normal, doar porcii se dau in laturi.... 

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb