12,8 miliarde lei - fondurile publice alocate producătorilor agricoli

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 25 august 2004

Valoarea fondurilor publice alocate în acest an producătorilor agricoli, în baza Legii creditului agricol pentru producţie 150/2003, se ridică la 12, 8 miliarde lei, a declarat Miron Moldovan, director general în cadrul direcţiei de Buget-Finanţe din Ministerul Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), citat de Rompres.

"Producătorii agricoli care au luat credite bancare pentru producţie primesc de la MAPDR între 10 şi 15% din valoarea creditului, dar numai după ce rambursează creditul şi plătesc dobînzile aferente la termenele scadente prevăzute în contractul de împrumut", a precizat Moldovan.

Conform HG 981/2003, nivelul fondurilor publice este stabilit în funcţie de cultură, plantaţie şi specie de animale, producătorii primind 10 la suta din valoarea creditului pentru înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor de grîu şi secară, orz pentru bere, plantaţiilor pomicole şi vitivinicole şi 15 la sută pentru culturile de floarea soarelui, soia, in şi cînepă şi sfecla de zahăr.

Pentru achiziţionarea sau producerea în unităţi proprii a puilor de pasăre, purceilor, tineretului ovin şi bovin, fondurile publice acordate sînt tot de 10 la sută din valoarea creditului, aceeaşi valoare fiind suportată şi pentru aprovizionarea şi procesarea hranei sau asigurarea medicamentelor şi tratamentelor medicale pentru animale.

Potrivit directorului MAPDR, producătorii agricoli au apelat în cea mai mare parte la creditele acordate de BCR, BancPost sau BRD. Printre societăţile care au luat credite agricole şi au beneficiat de fonduri publice menţionăm SC "Avis Lipia" (Buzău), care a primit de la MAPDR 1,4 miliarde lei pentru creditul de producţie privind achiziţia puilor de pasăre şi asigurarea tratamentelor medicale. De asemenea, "Avicola" Slobozia a primit fonduri publice de 1,5 miliarde lei, "RomTrading Company" SRL Iaşi, - 1,3 miliarde lei, "Agromec Vişina" (Olt) - 1,2 miliarde lei, "Nutrientul Palota" (Bihor) - 3,7 miliarde lei şi "Avicola" Focşani - 2 miliarde lei. Creditele luate de societăţile menţionate au fost utilizate în cea mai mare parte pentru achiziţionarea stocurilor de furaje, pentru producerea puilor şi pentru înfiinţarea culturilor agricole.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb