14 competitori şi-au depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale

E.D.
Politică / 24 septembrie 2014

Un număr de 14 competitori şi-au depus candidatura la Biroul Electoral Central (BEC) pentru a intra în alegerile prezidenţiale.

Şi-au depus candidatura Victor Ponta, din partea Alianţei PSD-PC-UNPR, Klaus Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală), Călin Popescu-Tăriceanu (Partidul Liberal Reformator), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brânză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) şi Szilagyi Zsolt, din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

În cursa prezidenţială s-au înscris şi trei independenţi - Teodor Meleşcanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar.

Potrivit programului calendaristic aprobat de Guvern, Biroul Electoral Central urmează ca, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturilor, să înregistreze sau să respingă înregistrarea candidaturilor. Până în prezent, BEC a înregistrat candidaturile depuse de Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Monica Macovei.

În cel mult 24 de ore de la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor de către BEC, prin decizie, candidaţii, partidele politice, alianţele politice sau electorale şi alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor.

Contestaţiile se fac în scris şi se depun la Curtea Constituţională.

Judecătorii Curţii Constituţionale se întrunesc astăzi pentru a soluţiona trei sesizări în cazul candidaturii lui Victor Ponta, două în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, una în cazul Monicăi Macovei şi una în cazul lui Klaus Iohannis, contestaţiile fiind formulate de alegători.

CCR a respins ieri trei contestaţii depuse împotriva lui Victor Ponta şi a Monicăi Macovei, iar duminică două în cazul liderului PSD.

Preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, a susţinut că în niciuna dintre aceste contestaţii nu au fost invocate motive legale care să împiedice candidaturile

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se spune ca contestatiile trebuie depuse in scris. Evident, verba volant, dar trebuie scrise neaparat pe hartie ca in urma cu 3 secole sau se pot depune si in scris in format electronic?

    Dar daca se tine cont doar de motivele care nu sunt considerate legale atunci oricum nu are rost, fiindca politicienii fac legile. Daca s-ar tine cont si de alte motive, ar trebui probabil contestati mai toti. 

    Pacat ca anarhia are dezavantaje mai mari...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb