A început cursa refinanţărilor în zona euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 ianuarie 2012

Ţările din zona euro ar putea vinde titluri de stat de 262 miliarde euro în primul trimestru din acest an, potrivit estimărilor "Deutsche Bank".

Ţările din zona euro ar putea vinde titluri de stat de 262 miliarde euro în primul trimestru din acest an, potrivit estimărilor "Deutsche Bank".

Germania a vândut, ieri, obligaţiuni de 4,1 miliarde euro (5,3 miliarde dolari), în cadrul cursei pentru refinanţare începute de ţările din zona euro la data de 3 ianuarie.

Cererea pentru obligaţiunile germane pe zece ani a depăşit oferta, situându-se la 5,14 miliarde euro, în timp ce ţinta guvernului era de 5 miliarde euro, potrivit anunţului Bundesbank. Obligaţiunile germane au fost plasate la un randament de 1,93%, comparativ cu 1,98% la licitaţia de titluri din noiembrie 2011.

Tot ieri, Portugalia a reuşit să împrumute de pe pieţe un miliard de euro, vânzând titluri cu scandenţa în aprilie, la un randament de 4,346%, faţă de 4,873% la licitaţia din 7 decembrie.

Marţi, Belgia a vândut obligaţiuni de aproape 2,4 miliarde euro, cu maturitatea la trei şi şase luni. Randamentul titlurilor pe trei luni, plasate în sumă de 1,28 miliarde euro, a fost de 0,264%, faţă de 0,78% la licitaţia de luna trecută. Belgia a mai vândut titluri pe şase luni în sumă de 1,155 miliarde euro, la un randament de 0,364%, comparativ cu 2,438% la licitaţia din 29 noiembrie.

La rândul său, Olanda a plasat, în 3 ianuarie, titluri de 2,99 miliarde euro, cu maturitatea la trei luni, la un randament de 0,05%. Totodată, Franţa a vândut obligaţiuni de 8,7 miliarde euro, la randamente de 0,023% şi 0,136%. Titlurile franceze au scadenţa la 84 şi 315 zile.

Către finele lunii ianuarie urmează să plaseze titluri de stat Grecia, Italia şi Spania.

Conform băncii germane "Deutsche Bank" AG, vânzările de titluri de stat ale ţărilor din zona euro ar putea ajunge la 262 miliarde euro în primul trimestru, respectiv la 865 miliarde euro pe întreg anul 2012.

Ungaria a anulat o emisiune de obligaţiuni

Ungaria a anulat, ieri, o licitaţie pentru vânzarea de obligaţiuni, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, decizia în acest sens fiind motivată de randamentele ridicate cerute de investitori.

Agenţia Guvernamentală de Management al Datoriei de la Budapesta a refuzat toate ofertele primite pentru titlurile de stat. Ungaria intenţiona să plaseze titluri cu scadenţa în 2013 şi 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb