A REDUS PREŢUL DE PORNIRE Casa de Insolvenţă Transilvania încearcă să vândă birourile Swan Park prin negociere directă

Companii #Imobiliare / 10 iunie 2014

Foto: Swanofficepark.com

Foto: Swanofficepark.com

Complexul de birouri Swan Office & Technlology Park din Pipera-Tunari, aflat în faliment, a fost scos la vânzare prin negociere directă de lichidatorul judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), după mai multe încercări de vânzare prin licitaţie, iar preţul de pornire a fost redus cu aproape 12 milioane euro, la 31 milioane euro, a declarat ieri pentru ziarul BURSA Simona Fîrtat, purtătorul de cuvânt al CITR.

Domnia sa a precizat: "Potrivit planului propus de CITR şi aprobat de creditori, a fost lansată procedura de vânzare prin negociere directă a Swan Offices. Negocierea porneşte la preţul de 31 milioane euro, iar la negociere se poate înscrie orice investitor care achiziţionează caietul de sarcini (ce va fi pus în vânzare după data de 10 iunie) şi depune o ofertă de cumpărare până pe data de 9 iulie"

Complexul, în care au fost investiţi peste 50 milioane euro, a fost dezvoltat de firma Swan Property, controlată de fondul de investiţii Chayton Capital, care a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după o decizie pronunţată de Tribunalul Ilfov. Ulterior, proiectul a intrat în faliment. Complexul, cu o suprafaţă de 29 mii mp, a fost finalizat în 2011 şi are un grad de ocupare de circa 45%. Gradul redus de ocupare s-a numărat printre cauzele intrării în insolvenţă.

Swan Office & Technlology Park a fost scos la licitaţie iniţial în decembrie, la un preţ de pornire de 42,7 milioane euro.

CITR vinde cele trei clădiri de birouri care formează complexul, inclusiv terenul de 22.866 mp pe care este construit acesta, precum şi un lot de teren de 5 mii mp pentru dezvoltare ulterioară.

Insolvenţa a fost deschisă la cererea proprietarilor Swan, după ce principalii creditori ai firmei, băncile Volksbank şi UniCredit, au solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă, în noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat, însă, solicitarea depusă de Swan şi a desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania ca administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat în 2008 un credit de 92,7 milioane euro de la cele două bănci. Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), Swan Property avea la finele anului 2012 datorii de 373 milioane lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriaşii proiectului, se numără: Ford, Flanco, Coca-Cola, Vodafone, Renault Technologie Roumanie şi Mercedes-Benz.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb