A treia ediţie a Forumului Internaţional pentru Turismul de Sănătate

V.B.
Companii #Sănătate / 21 martie 2014

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) şi Fundaţia Amfiteatru organizează, în Capitală, între 21 şi 23 martie, a treia ediţie a Forumului Internaţional pentru Turismul de Sănătate (FITS), pentru promovarea domeniului în ţara noastră, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Pe plan internaţional, turismul de sănătate reprezintă unul dintre domeniile cu dinamică ridicată, iar studiile de specialitate sunt extrem de optimiste în ceea ce priveşte viitorul acestui domeniu. Axele principale pe care se bazează turismul de sănătate în România sunt: o şcoală medicală recunoscută la nivel mondial,resursele naturale, precum şi investiţiile din ce în ce mai importante din domeniul medical, se mai arată în comunicat.

Prezent la deschiderea oficială a Forumului , preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, a declarat: "Potenţialul uman şi natural al României în privinţa produselor şi serviciilor destinate sănătăţii, precum balneologia, geriatria şi gerontologia, dar şi alte specializări care presupun o pregătire şi tehnologie înalte, este un fapt recunoscut nu numai în ţara noastră. Pornind de la Strategia Naţională de Dezvoltare a Turismului de Sănătate în România, avem ca principal obiectiv creşterea atractivităţii destinaţiilor turistice care beneficiază de factori terapeutici naturali".

Directiva Parlamentului European privind aplicarea drepturilor pacienţilor în asistenţa medicală transfrontalieră poate constitui o oportunitate pentru ţara noastră, dar şi o posibilă cale de migrare a acestor oportunităţi naţionale către alte zone dacă nu există preocupare pentru calitate şi utilizarea superioară prin inovare şi retehnologizare a structurilor şi instalaţiilor existente, marketing adecvat, preocupare pentru dezvoltarea capitalului uman, punctează reprezentanţii ANT în comunicat.

Răzvan Filipescu a precizat că turismul de sănătate este singura formă de turism neafectată de sezonalitate.

"La nivelul ANT, preocupările noastre se îndreaptă atât spre promovarea turismului de sănătate (prin organizarea de vizite de documentare, participarea la târguri şi alte instrumente de marketing), cât şi spre iniţierea de propuneri legislative în domeniu. Ca autoritate centrală, ne implicăm pentru a da credibilitate României ca destinaţie pentru turismul de sănătate, acest lucru fiind posibil şi datorită colaborării cu mediul privat, prin creşterea calităţii serviciilor oferite turiştilor de pe acest segment", a adăugat Filipescu.

La deschiderea Forumului Internaţional pentru Turismul de Sănătate, au mai participat Vasile Cepoi (consilier al premierului), Aurel Borşan (preşedintele Fundaţiei Amfiteatru), Alexandru Constantin (preşedintele Asociaţiei Române de Turism Medical), Keith Pollard (redactor-şef al International Medical Travel Journal) şi alţi invitaţi din ţară şi străinătate, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb