Aaylex şi Cocorico, prezenţi la expoziţia alimentară IFE 2015 din Marea Britanie

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 31 martie 2015

Producătorul şi procesatorul de carne de pui Aaylex, deţinătorul brandului Cocorico, a participat recent la Londra, în cadrul celei mai importante expoziţii de produse alimentare din Marea Britanie, şi totodată unul dintre cele mai mari târguri dedicate industriei alimentare din Europa - International Food & Drink Event IFE 2015.

La ediţia din acest an a IFE Londra, în cadrul celor 9 categorii au participat peste 1.200 de companii din 55 de ţări de pe 5 continente, expunând de la produse din carne şi peşte, specialităţi regionale, brânzeturi şi produse lactate, la băuturi, ingrediente alimentare şi produse de panificaţie şi patiserie.

Cocorico a adus la expoziţia de la Londra două sortimente ale mărcii - piept şi aripioare de pui, produse vedetă ale companiei, exportate deja pe piaţa britanică. Compania Aaylex, deţinătoarea brandului este în acest moment unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un portofoliul de clienţi externi provenind din 16 state printre care se numără: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia şi Slovacia.

Bogdan Grama, Director General Aaylex Group, declară: "Ne dorim ca şi prin intermediul unor astfel de expoziţii internaţionale să fidelizăm piaţa externă şi să facem cunoscute calitatea şi gustul inconfundabil al produselor noastre, care pot face faţă cu succes oricăror competitori din Uniunea Europeană sau din spaţiul extracomunitar. Exporturile au un trend crescător, fiind consolidate de evoluţia constantă a companiei noastre în ultimii ani. Suntem optimişti că vom reuşi să facem din Cocorico o marcă de succes nu doar românească, ci şi europeană".

Pe piaţa britanică, produsele Cocorico sunt deja recunoscute pentru calitatea şi gustul acestora, în special de clienţii din domeniu HoReCa, principalii parteneri ai companiei. Aaylex Prod deţine gradul de certificarea cel mai înalt A al British Retail Consortium (BRC) Food Standard, fapt care atestă respectarea celor mai stricte reglementări internaţionale în ceea ce priveşte siguranţa alimentară şi calitatea produsului, graţie sistemului integrat de producţie.

România a participat la târgul internaţional IFE Londra cu un Pavilion naţional, organizat în cadrul programului de promovare a exportului al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului. Târgul IFE Londra reprezintă prima mare manifestare expoziţională a industriei alimentare mondiale din anul 2015. Pavilionul României a reunit 19 companii şi mărci de renume din industria alimentară românescă, expunând produse pe o suprafaţă de 111 m.p.

Grupul Aaylex deţine 18 ferme cu o capacitate totală de aproximativ 36 milioane pui vii/an. Acestora li se adaugă 2 staţii de incubaţie de 18 milioane ouă/an, 2 ferme de reproducţie de pasări-adulţi cu o producţie de 20 milioane ouă/an şi 2 ferme de reproducţie tineret. Fermele au operaţiuni în 6 judeţe: Buzău, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu şi Prahova. Aalyex Prod gestionează un abator propriu localizat în Buzău, acesta fiind unul dintre cele mai mari şi moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuală de abatorizare este de 9.000 de capete pe oră, procesând în prezent întregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/ an. Deschis în anul 2011, noul abator reprezintă o investiţie greenfield în valoare de 54 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb