Acord UE pentru aplicarea, de mâine, a sancţiunilor contra Rusiei

A.C.
Internaţional / 11 septembrie 2014

Actualizare 17:45 Noile sancţiuni împotriva Rusiei vizează şase companii şi 24 de persoane

Noile sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, care vor intra în vigoare de mâine, vizează şase mari companii din domeniul apărării şi energiei, precum şi 24 de personalităţi, între care oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni, a anunţat astăzi Consiliul European.

Potrivit instituţiei, noile sancţiuni "interzic finanţarea a trei mari companii ruseşti din domeniul apărării şi a altor trei din sectorul energetic".

Această interdicţie ar viza în special companiile petroliere Rosneft şi Transneft, precum şi filiala petrolieră a Gazprom, conform unei surse europene.

Consiliul European a mai precizat că 24 de personalităţi, "între care noii lideri din Donbas, membrii Guvernului din Crimeea, precum şi decidenţi şi oligarhi ruşi", vor fi adăugate vineri pe lista sa cu persoanele şi entităţile vizate de noile sancţiuni.

Aceste nume "ridică la 119 numărul total al persoanelor" vizate de aceste sancţiuni, respectiv interdicţia de a pătrunde pe teritoriul UE şi blocarea activelor, "în timp ce 23 de entităţi rămân supuse blocării activelor în UE", se arată într-o notă a Consiliului European.

---

Actualizare 17:40 Herman Van Rompuy confirmă că se vor impune noi sancţiuni asupra Rusiei

Un set de noi sancţiuni adoptate luni vor fi aplicate de mâine asupra Rusiei, a confirmat astăzi Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, printr-un comunicat publicat pe pagina oficială a instituţiei.

---

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns azi la un acord pentru ca sancţiunile economice consolidate contra Rusiei să intre în vigoare mâine, au anunţat surse diplomatice europene, citate de AFP.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmează să "explice" în această după-amiază, într-o declaraţie, această decizie, luată pentru a menţine presiunea asupra Moscovei în pofida unei detensionări a situaţiei din teren în estul Ucrainei, au adăugat sursele citate.

UE a aprobat luni o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina, însă a precizat că amână pentru câteva zile punerea lor în aplicare, pentru a da timp Moscovei să-şi continue eforturile de pace.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca-s multi idioti, ce asculta de altii, si'mai'si ca ei, ajungem de se blocheaza economic tot, si dam timpul evolutiei cu 25 de ani in urma daca nu chiar cu 75!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb