Acţionarii EL au avizat reluarea negocierilor cu FP pentru achiziţionarea participaţiilor în subsidiare

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2015

Acţionarii EL au avizat reluarea negocierilor cu FP pentru achiziţionarea participaţiilor în subsidiare

Propunerea de trecere la CA cu şapte membri, aprobată

Acţionarii Electrica (EL) au aprobat astăzi reluarea negocierilor pentru achiziţia participaţiilor deţinute de Fondul Proprietatea (FP) la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi Electrica Furnizare, transmite un comunicat de presă remis redacţiei.

Fondul Proprietatea deţine 21,99% din Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% la Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,99% din Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% din Electrica Furnizare.

"Preţul oferit Fondului Proprietatea pentru dobândirea deţinerilor va trebui să ţină seama exclusiv de argumentele economice existente pentru această achiziţie. La momentul finalizării procesului de negociere, Consiliul de Administraţie este obligat să facă public preţul oferit, fie el acceptat sau nu de către Fondul Proprietatea, împreună cu argumentaţia economică care a stat la baza ofertei. Consiliul de Administraţie va trebui să încheie procesul de negociere până la data de 31.03.2016", se arată în comunicat.

Ioan Roşca, director general al Electrica SA, a declarat: "În ceea ce priveşte participaţiile deţinute de Fondul Proprietatea, aşa cum am mai spus, consider această achiziţie ca fiind absolut naturală, facilitând reorganizarea grupului.

Nu dorim însă să facem această achiziţie în orice condiţii. Preţul trebuie să reflecte realităţile din piaţă. După cum se ştie, am mai purtat negocieri cu Fondul la începutul acestui an, dar atunci nu am ajuns la o înţelegere".

De asemenea, acţionarii Electrica au aprobat şi propunerea Ministerului Energiei de trecere de la un Consiliu de Administraţie cu cinci membri la unul cu şapte membri.

Decizia presupune demiterea actualului Consiliu şi numirea de noi membri. Statul deţine, prin Ministerul Energiei, o participaţie de 48,78% la Electrica, fiind cel mai mare acţionar.

"Electrica va fi administrată de un Consiliu de administraţie compus din şapte administratori aleşi de Adunarea Generala Ordinară a Acţionarilor Societăţii, dintre care cel putin patru administratori trebuie sa fie independenţi şi neexecutivi. Până în prezent, Consiliul de administraţie al Electrica SA a fost compus din cinci membri. Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, nu va putea propune mai mult de trei candidaţi pentru funcţia de administratori, membri in Consiliu. Ceilalţi patru candidaţi pentru funcţia de administratori vor fi în mod obligatoriu independenţi şi neexecutivi şi vor fi propuşi de ceilalţi acţionari", precizează comunicatul.

De asemenea, şedinţele Consiliului vor fi ţinute în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri dintre care doi dintre membri vor fi obligatoriu independenţi.

Acţionarii au fost convocaţi pe 14 decembrie pentru a alege un nou Consiliu de Administraţie. Din actualul Consiliu de Administraţie fac parte Victor Cionga, Arielle Malard de Rothschild, Michiel Boersma, Cristian Busu si Victor Vlad Grigorescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb