Acţionarii Electrica, convocaţi să aprobe dividendele

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 martie 2015

Acţionarii "Electrica" (EL) au fost convocaţi, pe 27 aprilie, să decidă aprobarea repartizării profitului pentru 2014 şi a distribuirii de dividende, conform unui raport al societăţii.

Pe ordinea de zi, se regăseşte şi aprobarea bugetului companiei pentru 2015, dar şi a cuantumului remuneraţiei variabile aferente trimestrului III al anului 2014 pentru administratorii Electrica, în funcţie până la data de 22 septembrie 2014, şi a remuneraţiei membrilor CA.

De asemenea, acţionarii Electrica vor decide aprobarea situaţiilor financiare ale filialelor companiei, repartizarea profiturilor filialelor şi bugetele filialelor.

Electrica a raportat, pentru anul trecut, un profit net de peste 280 milioane de lei, de şase ori mai mare decât cel din 2013. Conform companiei, acest profit a fost înregistrat ca urmare a creşterii veniturilor financiare, datorate îmbunătăţirii performanţelor filialelor de distribuţie şi furnizare.

"Această îmbunătăţire s-a concretizat într-o creştere a dividendelor ce au fost plătite de filiale către Electrica SA, în calitate de companie mamă", a declarat, recent, Ioan Roşca, directorul general al Electrica.

Fondul Proprietatea are participaţii la filialele de distribuţie şi furnizare ale Electrica SA: Săptămâna trecută, Marius Dan, Investor Relations Director FP, a spus că Fondul spera să aibă un anunţ privind rezultatul negocierilor cu Electrica, pentru vânzarea participaţiilor la subsidiarele acesteia, până la finalul lunii.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Profitul e doar putin mai mare fata de 2013. Contabilitatea autohtona nu permite repartizarea profitului consolidta ci doar cel individual. Asfel ca EL a fost obligata sa repartizeze dividende de la firmle ffice ca sa poata ea insasi sa de dividende.

    1. si care e problema?

      dubla impozitare cu 16%, domnule costin....

    Care este dividendul propus?

    1. Oficial nu e mentionat dar in presa de azi apare estimarea 0,6891 adica un randament de 5,5 %.......Foarte tare frate :)

      II anunt pe cei care au dat dividend TEL pe actiune de aproximativ 3 lei CA SE INSEALA. In 2014 aparea intr-un document similar 1,56 lei pe actiune si s-au dat 2,228 lei pe actiune

      Acum e adevarat de nu mai e Bucataru si e Teau

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb