Acţionarii Holcim şi-au dat acordul pentru fuziunea cu Lafarge

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 mai 2015

Acţionarii Holcim şi-au dat acordul pentru fuziunea cu Lafarge

Producătorii de ciment Holcim şi Lafarge au făcut vineri încă un pas important pentru securizarea fuziunii, după ce acţionarii Holcim şi-au dat acordul pentru crearea celei mai mari companii din lume în domeniul materialelor de construcţie, potrivit unui comunicat al celor două grupuri.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 8 mai, 738 de acţionari Holcim, reprezentând 72% din capitalul social al companiei, au aprobat toate moţiunile propuse de boardul directorilor.

Wolfgang Reitzle, preşedintele Holcim şi viitorul copreşedinte LafargeHolcim, a declarat: "Acţionarii Holcim au votat pentru fuziunea cu Lafarge într-o majoritate covârşitoare. Prin această decizie, am creat oportunitatea pentru o creştere profitabilă şi sustenabilă.Holcim şi Lafarge pot să facă ultimii paşi în crearea liderului mondial în sectorul materialelor de construcţii".

La rândul său, Bruno Lafont, preşedintele şi CEO Lafarge şi viitorul copreşedinte LafargeHolcim, şi-a exprimat satisfacţia după ce acţionarii Holcim şi-au arătat sprijinul pentru fuziune: "Această decizie este o demonstraţie clară că acţionarii Holcim sunt pe deplin convinşi de potenţialul creării de valoare. Am încredere că acţionarii Lafarge vor urma exemplul, cimentând calea către fuziune".

În AGEA de vineri a fost avizată şi propunerea ca viitoarea companie să se numească LafargeHolcim. Acţionarii i-au ales pe Bruno Lafont, Bertrand Collomb, Philippe Dauman, Paul Desmarais Jr., Oscar Fanjul, Gerard Lamarche şi pe Nassef Sawiris în Board. Aceştia se vor alătura lui Wolfgang Reitzle, Beat Hess, Alexander Gut, Adrian Loader, Thomas Schmidheiny, Hanne Birgitte Breinbjerg Srrensen şi lui Dieter Spalti, care au fost aleşi la AGEA Holcim din 13 aprilie.

În aprilie, Consiliile de Administraţie ale Lafarge şi Holcim au aprobat numirea lui Eric Olsen, vicepreşedinte executiv Lafarge, ca director general (CEO) al viitoarei entităţi LafargeHolcim, după finalizarea fuziunii. Pe 20 martie, producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au acceptat noii termeni ai planificatei lor fuziuni. Anul trecut, Holcim şi Lafarge au anunţat că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unei companii internaţionale cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Companiile au stabilit că nouă acţiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge. În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene a depins de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mari producători de ciment la nivel mondial. În aceste condiţii, în luna februarie 2015, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord cu producătorul irlandez CRH pentru ca acesta să cumpere cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro.

În ţara noastră, producătorul irlandez va prelua activele companiei franceze Lafarge, şi anume două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu. Activele Holcim de la noi includ două fabrici de ciment, în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb