Acţionarii IAR Ghimbav au aprobat valorificarea construcţiilor neutilizate

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2016

Sorana Baciu, aleasă administrator la IAR

Acţionarii IAR Ghimbav au aprobat, ieri, propunerea de valorificare prin vânzare sau închiriere, a construcţiilor neutilizate în desfăşurarea activităţilor curente, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Decizia vizează 13 active construite în perioada 1970 - 1988 pentru care societatea cheltuie peste un milion de lei anual doar pentru mentenanţă şi pază.

În acest fel, potrivit notei de fundamentare, compania îşi va reduce din cheltuieli, urmând să îşi crească veniturile prin obţinerea unor sume din vânzarea sau darea acestora în superficie sau închiriere.

Administratorii companiei susţin că valorificarea activelor amintite nu va afecta dezvoltarea ulterioară a societăţii, deoarece activele care vor rămâne în proprietatea acesteia asigură dezvoltarea companiei până la 1.600 - 1.800 de angajaţi.

Totodată, acţionarii au aprobat revocarea doamnei Liliana Stuparu, din funcţia de administrator, şi înlocuirea sa cu Sorana Rodica Baciu.

Sorana Baciu este secretar de stat în Ministerul Economiei.

IAR Ghimbav a obţinut, în primele trei luni ale acestui an, venituri din exploatare de 21 milioane lei, cu 36,32% mai mici decât cele de 32,98 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

În acelaşi interval, cheltuielile operaţionale totale au fost reduse cu 42,14%, la 12,40 milioane lei, de la 21,43 milioane lei, însă aceasta nu a putut împiedica o scădere cu 35,75% a profitului net, la 7,08 milioane lei, de la 11,02 milioane lei.

IAR Ghimbav şi-a bugetat pentru anul acesta venituri de 92,91 milioane de lei (puţin peste 20 de milioane de euro), în scădere cu o treime faţă de veniturile obţinute anul trecut, se arată în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Potrivit documentului amintit, cheltuielile ar urma să scadă cu 28,2%, de la 123 de milioane de lei la 88,31 milioane de lei. În aceste condiţii, compania şi-a bugetat un profit net de 3,464 milioane de lei, în scădere de patru ori faţă de rezultatul de 13,992 milioane de lei atins la finele anului trecut.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb