Acţionarii One United Properties au aprobat plata unor dividende de 73,1 milioane de lei pentru anul financiar 2022

S.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 25 aprilie 2023

Acţionarii One United Properties au aprobat plata unor dividende de 73,1 milioane de lei pentru anul financiar 2022

Acţionarii One United Properties au aprobat, astăzi, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, distribuirea celei de-a doua tranşe de dividende din profiturile aferente anului 2022, bugetul pentru 2023 şi au reales membrii existenţi ai Consiliului de Administraţie.

"În numele Consiliului de Administraţie al One United Properties, doresc să exprim recunoştinţa faţă de toţi acţionarii pentru participarea activă la Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor, unde am aprobat cu succes toate punctele de pe ordinea de zi. Astăzi, ONE numără aproape 7.500 de acţionari, inclusiv investitori instituţionali renumiţi, activi la nivel global, investitori de retail şi investitori privaţi - persoane fizice cu venituri mari. Angajamentul nostru constant faţă de dezvoltarea durabilă a depăşit în mod repetat aşteptările. Cu aproximativ 5.700 de apartamente aflate în construcţie sau autorizate, rămânem fermi în strategia noastră de a ne concentra pe regiunea Bucureştiului, unde cererea pentru dezvoltările noastre sigure, eficiente din punct de vedere energetic şi durabile continuă să crească. Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul şi să oferim spaţii extraordinare de locuit şi de lucru, cu obiectivul final de a oferi rezultate remarcabile acţionarilor noştri", a declarat Claudio Cisullo, Preşedintele Consiliului de Administraţie al One United Properties.

Totodată, Cisullo a afirmat că, în ciuda provocărilor cu care s-a confruntat companie, anul 2022 s-a încheiat cu rezultate pozitive şi compania a reuşit să treacă peste creşterea puternică a inflaţiei.

"În ciuda unui an 2022 tumultuos şi în multe privinţe plin de provocări, încheiem încă un an de business extrem de reuşit. În contextul tensiunilor geopolitice din Europa şi nu numai, al creşterii rapide a presiunilor inflaţioniste şi al înăspririi continue a condiţiilor de politică monetară în majoritatea economiilor importante, am reuşit să obţinem rezultate excelente la nivelul întregului portofoliu de activităţi al grupului nostru.

Am dezvoltat, livrat şi administrat locuinţe, birouri şi spaţii comerciale la cea mai înaltă calitate şi cu o amprentă ecologică verde. Pe lângă acestea, cu o gestionare financiară diligentă şi o abordare durabilă pentru creştere, putem prezenta astăzi acţionarilor noştri rezultate financiare excelente.

2022 a fost încă un an de business foarte puternic pentru brandul ONE, cu multe momente importante. Acestea sunt prezentate în Raportul Anual, care este disponibil online. În acest punct, aş dori să menţionez doar o parte dintre acestea, care cred că vor fi relevante atât pentru acţionarii noştri, cât şi pentru comunitatea mai largă a părţilor interesate" a declarat Cisullo.

One United Properties a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri consolidată de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 4% faţă de 2021. Profitul brut a ajuns la 572,9 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul precedent, în timp ce rezultatul net a scăzut cu 1%, ajungând la 502,5 milioane de lei. Compania a încheiat anul 2022 cu o poziţie de numerar puternică de 567 de milioane de lei, mai mare cu 12% faţă de începutul aceluiaşi an, datorită contribuţiei rezultate din majorarea de capital, care a adus companiei 253,7 milioane de lei în T3 2022, şi în ciuda investiţiilor continue şi a plăţilor de dividende. Indicatorul loan-to-value brut a fost de 28% la 31 decembrie 2022, în timp ce datoria netă a fost de 9%.

"În primul rând, am crescut cifra de afaceri consolidată cu 4% an de an, ajungând la 1,2 miliarde de lei (235,4 milioane de euro), şi raportăm un profit net anual de 502,5 milioane de lei (101,9 milioane de euro). Acest rezultat vine după ce am investit o sumă considerabilă de peste 1 miliard de lei (204,9 milioane de euro) în creşterea companiei noastre şi am plătit un total de 78,6 milioane de lei (15,6 milioane de euro) sub formă de dividende către acţionarii noştri. Merită menţionată în mod special creşterea de 9% a veniturilor din segmentul rezidenţial faţă de anul anterior, care au ajuns la 769,5 milioane de lei, cu o marjă netă de 41%, corespunzătoare unei creşteri de 6% faţă de anul precedent. În plus, am reuşit să creştem semnificativ veniturile din închiriere, ajungând la 62,4 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere de peste 9 ori faţă de anul precedent.

Am încheiat anul financiar cu o poziţie de numerar solidă de 567 de milioane de lei (114,6 milioane de euro), ceea ce reprezintă o creştere de 12% faţă de începutul anului, şi am oferit acţionarilor noştri un randament anual de 15%. Rata noastră de îndatorare de 28% rămâne foarte scăzută în raport cu companiile similare din Europa, iar datoria noastră netă de 263,2 milioane lei (53,2 milioane euro) reprezintă doar 6% din activele noastre totale, care se ridică la 4,2 miliarde lei (856,4 milioane euro) şi care susţin şi mai mult puterea financiară a grupului nostru" a declarat Claudio Cisullo.

Pentru anul 2022, One United Properties va plăti dividende în valoare totală brută de 73,1 milioane de lei. Prima tranşă de dividende de 36,1 milioane de lei brut a fost aprobată în cadrul AGOA din septembrie 2022 şi a fost distribuită în noiembrie 2022. Pentru AGOA din aprilie 2023, Consiliul de Administraţie a propus acţionarilor aprobarea celei de-a doua tranşe de 37 milioane de lei. După aprobarea la AGOA, dividendele brute de 0,01 lei per acţiune vor fi plătite pe 30 mai 2023. Politica de dividende a One United Properties include plata semestrială de dividende.

Acţionarii au reales, de asemenea, Consiliul de Administraţie existent al One United Properties, format din şapte membri: Claudio Cisullo, Victor Căpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoş Manda, Marius Diaconu, Augusta Dragic şi Magdalena Souckova (Soucek). Începând cu anul 2022, mandatele acordate membrilor Consiliului de Administraţie sunt de un an, cu posibilitatea de realegere.

În urma aprobării acordate de acţionari în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), One United Properties îşi propune să realizeze în 2023 o cifră de afaceri consolidată de 1,43 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de rezultatul din 2022, şi un profit brut consolidat de 622,1 milioane de lei, cu 9% mai mare decât rezultatul din 2022. Profitul net estimat pentru 2023 este de 530 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de 2022, cu marja netă aşteptată la 37%. Investiţiile totale şi costurile CAPEX pentru 2023, inclusiv achiziţiile de terenuri şi costurile de dezvoltare, sunt estimate la 1,2 miliarde de lei.

Acţionarii One United Properties şi-au exprimat voturile în AGA în persoană şi online, folosind soluţia eVote, care a transmis în timp real atât şedinţa obişnuită, cât şi pe cea extraordinară.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Da, si stirea zilei , cu PIERDEREA NETA de la teraplast, nu s-a publicat doar pe site-ul asta, Dezamagitor …

    1. nici nu conteaza rez la trp, oricum e in stratosfera evaluarea, zici ca vinde alte prafuri

      e un om foarte corect mai ales cu actionarii minoritari din alte companii unde e majoritar

      Da, pierdere neta 2,8 milioane lei ... Fluxuri de numerar praf, sa ai numerar 3,8 milioane in conturi, la o evaluare bursiera de 1,3 miliarde este dezastruos .... Asta daca ar fi listata in America, dupa publicarea rezultatelor in halul asta, in after-hours era direct -20 % ... evident ca la noi nu va scadea atata ... ca o tin gugustiucii la 0,6 aiurea ... asa cum o tin si pe ONE la 0,85 total aiurea ...

      Posibil TRP să urce la 1 leu în 10ani

      In 10 ani , Orice e Posibil

    ONE e din alta film cu alta imobiliara IMP..Prima tranzactii in ultima luna 10 milioane ron si cealalta cateva sute de mii LOL.Daca se roaga de Capitanu poate-i lasa si pe astia de la IMP sa dea cu matura printr-o cladire de-a lor sa vada si ei cum miroase o imobiliara.

    1. vand insiderii de rup la Impact toti neraportati din jurul swiss

      ei afla primii cand vine falimentul

      asa le trebuie alora care intra alaturi de astia 

    Posibil peste 10ani să vedem acțiunea ONE la 1leu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb