Acţiunea "Rompetrol" are potenţial de creştere

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 septembrie 2005

Acţiunea "Rompetrol Rafinare" a dovedit încă o dată că are potenţial şi că prezintă interes pentru piaţa de capital, în ciuda evenimentelor care s-au petrecut cu acţionarii societăţii. În cadrul şedinţei bursiere de ieri, brokerii sînt de părere că a existat susţinere la cumpărare pentru titlurile rafinăriei.

În prima parte a şedinţei bursiere, cotaţia a coborît pînă la nivelul minim de 0,1140 RON/acţiune, după care cumpărătorii au intervenit în piaţă achiziţionînd volume ridicate de acţiuni. Acest fenomen s-a manifestat pînă la finalul sesiunii bursiere.

Actorii pieţei sînt de părere că peste jumătăte din volumul total transferat ieri al acţiunilor RRC a fost perfectat la preţul de 0,1140 RON/acţiune. Totodată, aceleaşi surse din piaţă susţin că "Rompetrol Rafinare" a tras întreaga piaţă în sus, cotaţia titlurilor urcînd pînă la nivelul de închidere de 0,1160 RON/ acţiune, curs la care nu existau vînzători în piaţă. Preţul de la finele şedinţei de ieri a fost în scădere uşoară cu 0,9% faţă de cel anterior.

Brokerii sînt de părere că exis-tă şanse reale ca preţul titlurilor rafinăriei să crească mult peste acest nivel.

Audierea preşedintelui "Rompetrol Rafinare" la Parchet sau a celorlalţi membri din cadrul companiei au devenit fapte obişnuite, fără efect pe piaţa de capital, afirmă brokerii. Aceştia sînt convinşi că rezultatele companiei la nouă luni vor fi spectaculoase, motiv pentru care sînt aşteptate cu interes la Bursă.

În prezent, acţiunea RRC a intrat într-o perioadă de acumulare serioasă, menţionează aceleaşi surse din piaţă.

Brokerii susţin că, pe măsură ce apăreau vînzători în piaţă pe parcursul şedinţei de ieri, cumpărătorii, deşi inferiori numeric, au fost mult mai puternici.

"Acţiunea RRC continuă să fie una din cele mai speculate, dar şi interesante ca evoluţie", apreciază Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al "Estinvest" Focşani.

Domnia sa consideră că inves-titorii sînt obişnuiţi cu eventualele audieri la Parchet ale conducerii rafinăriei şi că rezultatele economice ale "Rompetrol Rafinare" primează faţă de situaţia actuală. De asemenea, domnul Murgoci este de părere că speculatorii aşteaptă astfel de momente pentru a putea achiziţiona titluri la un preţ mai redus.

Marcel Murgoci ne-a declarat: "Rezultatele financiare consolidează acest nivel al cursului titlurilor şi doar evenimente foarte grave pot conduce la prăbuşirea cotaţiei".

Preţul acţiunilor "Rompetrol" nu este încă la nivelul din februarie, apreciază brokerii, aceasta în ciuda rezultatelor bune raportate.

Cursul acţiunilor RRC a atins ieri nivelul maxim de 0,1170 RON/acţiune, iar brokerii apreciază că, în cadrul sesiunii de astăzi, acest prag va fi depăşit. Valoarea totală a transferurilor efectuate cu aceste titluri s-a cifrat la peste 3 milioane de RON şi un volum de peste 2,7 milioane de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb