Acţiunile Aquila intră în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente

F.D.
Companii / 23 mai 2022

Acţiunile Aquila intră în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente

Acţiunile Aquila Part Prod Com (AQ), lider de piaţă în domeniul serviciilor integrate de distribuţie şi logistică din România,vor fi incluse din 20 iunie în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, potrivit unui comunicat de presă.

Acţiunile AQ vor intra în componenţa FTSE Global MicroCap, includerea fiind anunţată de furnizorul global de indici în 20 mai, în urma revizuirii trimestriale. Aquila va fi a şasea companie românească prezentă în indicii FTSE Global Micro Cap, alături de Purcari Wineries, Conpet, IMPACT Developer & Contractor, Sphera Franchise Group şi Transport Trade Services.

În total, România va avea din 20 iunie un număr de 12 companii incluse înindicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente (şase în indicii FTSE Global Micro Cap şi şase în indicii FTSE Global All Cap).

"Numărul companiilor româneşti prezente în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente creşte constant, un semnal pozitiv pentru întreaga piaţă de capital, pentru companiile listate şi în curs de listare, pentru investitorii de retailşi instituţionali. Aquila a realizat, la sfârşitul anului trecut, cel mai mare IPO de la bursă al unei companii antreprenoriale. Traseul companiei din acel moment a fost unul reprezentativ: în martie acţiunile AQ au fost incluse în indicii BET şi BET-TR, iar acum, în indicii FTSE Russell.

Prezenţa Aquila în ringul bursier este un plus pentru piaţă şi sperăm că experienţa lor să fie replicată de cât mai multe companii antreprenoriale româneşti. Noi, la Bursa de Valori Bucureşti, continuăm să dezvoltăm proiecte care să susţină îmbunătăţirea lichidităţii pieţei, precum înfiinţarea Contrapărţii Centrale, programul destinat Market Maker-ului Emitentului, creşterea numărului de companii acoperite prin rapoarte de analiză oferite în cadrul BVB Research Hub, precum şi promovarea acestor companii în rândul investitorilor, inclusiv prin implementarea standardelor ESG", a declarat Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori Bucureşti.

"Includerea Aquila în indicii FTSE Russell într-un interval atât de scurt de la listarea noastră pe BVB este o confirmare a muncii inteligente pe care o depunem zi de zi, dar şi o motivaţie şi o obligaţie să performăm constant mai eficient. După ce în 2021 am înregistrat cele mai bune rezultate din istoria noastră, am continuat evoluţia pozitivă cu un nou trimestru de creştere. Ne vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, aşa cum am anunţat la finele anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori Bucureşti", a spus Jean Dumitrescu, Director Relaţii cu Investitorii Aquila.

Aquila a fost listată la bursă în 29 noiembrie 2021, în urma derulării unei oferte publice iniţiale în valoare de 367 milioane lei (74 milioane euro), cea mai mare ofertă de acest tip realizată de o companie antreprenorială la BVB.Acţiunile AQ sunt incluse şi în BET, indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti, şi BET-TR, indicele care include şi dividendele acordate de companiile din BET. La finalul şedinţei bursiere din 20 maicompania avea o capitalizare de 828 milioane lei (167,3 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb