Acţiunile "Argus" Constanţa au fost cele mai lichide

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 decembrie 2004

Pe piaţa Rasdaq au fost perfectate, în prima şedinţă a săptămînii, tranzacţii în sumă de 15,5 miliarde de lei. Cei trei indici care urmăresc evoluţia cotaţiilor acţiunilor listate au înregistrat tendinţe contrare. Rasdaq Compozit, indicele care are în componenţa sa toate acţiunile listate, a înregis-trat o creştere de 2,78%, pînă la 1.767 de puncte. Singura scădere a cotaţiilor a fost consemnată la prima categorie a pieţei, unde indicele RAQ I s-a depreciat cu 0,53%, ajungînd la 1.900 de puncte. RAQ II, indicele similar de la secţiunea a doua, a totalizat 2.584 de puncte, cu 0,33% peste nivelul din şedinţa anterioară.

La ora 15.00, s-a desfăşurat ieri o licitaţie electronică pe bursa Rasdaq. AVAS a oferit spre vînzare 31.210 acţiuni ale societăţii comerciale "Pentaco" Bucureşti (simbol PENT), avînd ca obiect de activitate construcţiile. Acţiunile reprezintă 5,001% din capitalul social al emitentului. Licitaţia a fost intermediată de societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare. În urma lictaţiei a fost vîndut întregul pachet, la preţul de 28.562 lei/acţiune. Rezultatul a fost validat de către Comisia de licitaţii din cadrul AVAS.

Titlurile emise de producătorul de uleiuri vegetale "Argus" Constanţa (simbol UARG) au fost cele mai lichide. Acţiunile au făcut obiectul a 26 de tranzacţii, în valoare totală de 2,9 miliarde de lei. Pe parcursul şedinţei de luni, au fost transferate 74.900 din acţiunile emitentului. Brokerii apreciază că preţul acţiunilor s-a înscris pe un trend ascendent în ultima perioadă. Pe parcursul şedinţei de ieri, cursul mediu a scăzut cu 0,51%, pînă la 38.959 lei/acţiune. Brokerii consideră că această scădere este o corecţie normală după creşterile înregis-trate. Preţul maxim al zilei a fost de 39.000 lei/acţiune, iar cel minim - de 38.800 lei/acţiune.

Acţiunile "Bega Turism" Timişoara (simbol SCDE) au realizat luni un rulaj de peste 2 miliarde de lei. Cursul mediu, de 68.874 lei/acţiune, a scăzut nesemnificativ (0,02%) comparativ cu şedinţa precedentă. Prin intermediul a trei tranzacţii, au fost transferate ieri, 29.610 acţiuni SCDE. În cursul zilei de ieri a fost raportată creşterea participaţiei lui Emil Cristescu de la 11,39% la 22,1% la capitalul societăţii, în timp ce participaţia societăţii "Bega" Timişoara a scăzut de la 19,91% la 6,86%.

Valoarea tranzacţiilor încheiate ieri cu titlurile "Socep" Constanţa (simbol SOCP) a însumat 1,7 miliarde de lei. Numărul de acţiuni transferate a fost de 603.000. Toate cele 22 de tranzacţii au fost perfectate la preţul de 2.820 lei/acţiune, în creştere cu 0,71% comparativ cu ziua anterioară.

Cursul acţiunilor "Braiconf" Brăila (simbol BRCR) s-a depreciat cu 6,72% pe parcursul şedinţei de luni, ajungînd la 63.217 lei/acţiune. Brokerii spun că preţul titlurilor BRCR s-a înscris într-un trend des-cendent în ultimele zile. "Rezultatele financiare pe care le-au prezentat erau bune, dar sub nivelul prevederilor din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Este posibil ca mai mulţi investitori care deţineau acţiuni încă de cînd societatea era listată pe Rasdaq, să încerce să-şi marcheze profitul", a comentat un trader. Cursul a oscilat luni între un maxim de 66.500 lei/acţiune şi un minim de 61.000 lei/acţiune. Numărul de tranzacţii încheiate a fost de 35.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb