Acuzaţii "contraproductive" împotriva Chinei, denunţă Putin într-o convorbire cu Xi Jinping

S.B.
Internaţional / 17 aprilie 2020

Acuzaţii "contraproductive" împotriva Chinei, denunţă Putin într-o convorbire cu Xi Jinping

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat, într-o convorbire cu omologul său chinez Xi Jinping, drept "contraproductive" acuzaţiile care vizează Beijingul, suspectat de o dezinformare cu privire la noul cronavirus, apărut în China, relatează News.ro .

Putin a salutat, în această convorbire la telefon, "acţiunile coerente şi eficiente ale chinezului, care au permis stabilizarea situaţiei epidemiologice în ţară", a anunţat joi, într-un comunicat, Kremlinul.

Preşedintele rus a denunţat totodată "caracterul contraproductiv al tentativelor de a acuza China de faptul că nu a informat lumea destul de devreme cu privire la apariţia unei noi infecţii periculoase" şi a îndemnat la o consolidare a cooperării ruso-chineze în lupta împotriva pandemiei.

Guvernul lui Donald Trump acuză Beijingul de faptul că a "disimulat" gravitatea epidemiei la începutul acesteia în China şi a blocat marţi contribuţia financiară a Statelor Unite la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), căreia îi reporşează faptul că s-a aliniat poziţiei chineze.

Statele Unite şi China s-au angajat, însă, miercuri, să coopereze în lupta împotriva noului coronavirus, în pofida tensiunilor în continuare puternice între cele două mari puteri.

Washingtonul a evocat joi o "anchetă" cu scopul de a face lumină asupra originii covid-19, părând să nu excludă ca noul coronavirus să provină dintr-un laborator din Wuhan, regiunea din care a pornit pandemia.

În prezent, experţii consideră că noul coronavirus a apărut la sfârşitul lui 2019 într-o piaţă în aer liber din Wuhan în care se vindeau animale exotice vii - inclusiv lilieci.

Virusul, de origine animală, ar fi putut înregistra mutaţii şi s-ar fi transmis la om.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. V-ati inteles voi sa musamalizati datele pentru ambele tari, nu ma mira nimic o tara comunista si una In curs de redevenire :)))

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb