Adio, Piaţa Crîngaşi!

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 14 noiembrie 2005

Deşi nefinalizată, noua clădire din piaţa bucureşteană va fi demolată

Administraţia Pieţelor va întocmi un alt proiect pentru construirea unei noi pieţe...

După ce, în urmă cu mai puţin de două săptămîni, Primăria sectorului 6 a dezafectat clădirea ridicată în parcul Crîngaşi, aflăm că şi construcţia cu destinaţie de complex comercial, situată pe spaţiul fostei pieţe Crîngaşi, urmează să fie demolată pînă la sfîrşitul lunii decembrie.

De ani de zile, locuitorii cartierului Crîngaşi speră să aibă o piaţă nouă şi modernă, aşa cum le-a promis fosta guvernare. Se pare, însă, că acest lucru întîrzie să se întîmple, iar promisiunile se prelungesc la nesfîrşit. După ce, în vara anului 2003, au fost desfiinţate toate spaţiile comerciale din fosta piaţă Crîngaşi, locul s-a transformat într-o grămadă de dărîmături şi gunoaie, printre care micii negustori erau nevoiţi să-şi vîndă marfa. Mai tîrziu, în primăvara anului trecut, a început să fie ridicată o construcţie care ar fi urmat să cuprindă o hală comercială şi mai multe magazine. În acest an, cînd clădirea părea aproape finalizată, iar locuitorii din sector şi-au întărit speranţele, lucrările au fost sistate. În acelaşi timp, pe locul respectiv a apărut un panou mare, pe care stă scris: "Construcţie ilegală".

Aşadar, nu numai că nu va fi deschisă în curînd o nouă piaţă, dar imobilul care a fost construit în Calea Crîngaşi va fi demolat în cel mai scurt timp, după cum ne-a declarat directorul Administraţiei Pieţelor din sectorul 6, Cristian Hriţuc. Domnia sa ne-a explicat că Administraţia Pieţelor a intentat o serie de procese firmei "Piaţa Crîngaşi" SRL, care a construit clădirea, întrucît aceasta nu a respectat contractele de colaborare încheiate între cele două părţi şi nici unele dintre obligaţiile impuse de lege. În urma proceselor, terenul pe care este situat imobilul, complexul Crîngaşi şi vechea hală comercială au reintrat în subordinea Administraţiei Pieţelor, ne-a precizat domnul Hriţuc.

O investiţie este pierdută pentru că Primăria de Sector a eliberat autorizaţie de construire pe spaţiul care aparţine Primăriei Municipiului Bucureşti

Construcţia cu pricina a devenit mărul discordiei în acest caz, întrucît primăria de sector a eliberat autorizaţia pentru construirea imobilului pe spaţiul public, care aparţine Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), fără avizul acesteia din urmă. PMB a contestat autorizaţia şi, în perioada cercetării ei, instanţa a emis un ordin de sistare a lucrărilor. Ordinul a fost încălcat însă de firma "Piaţa Crîngaşi", care a continuat să construiască.

Directorul Administraţiei Pieţelor din sectorul 6, care a subliniat că încălcarea unei hotărîri emisă de instanţă constituie infracţiune, ne-a spus că societatea nu a respectat nici Planul Urbanistic de Detaliu (PUD). Totodată, domnia sa susţine că imobilul a fost ridicat fără să fie respectate normele privind siguranţa în construcţii, fapt pentru care a solicitat întocmirea unei expertize tehnice, care va fi realizată în cursul acestei săptămîni.

Clădirea a fost construită pe o suprafaţă de 2.100 de metri pătraţi şi are un regim de înălţime parter şi etaj. Suma care a fost investită în edificarea construcţiei se ridică la circa 400.000 de euro. Domnul Hriţuc ne-a precizat că banii au fost obţinuţi de firma "Piaţa Crîngaşi" în urma încheierii unor contracte de asociere cu peste 100 de negustori care ar fi urmat să închirieze spaţii în incinta pieţei.

Domnia sa ne-a declarat că, după ce Primăria sectorului 6 va demola clădirea din Calea Crîngaşi, Administraţia Pieţelor va întocmi un alt proiect şi va construi sau va scoate la licitaţie lucrările de construire a unei noi pieţe...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb