ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ: Preşedintele Klaus Iohannis încurajează atragerea de investitori luxemburghezi

G.F.
Politică / 21 noiembrie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis încurajează atragerea de investitori luxemburghezi

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a încurajat atragerea de investitori luxemburghezi în domenii cu potenţial semnificativ cum ar fi: comunicaţii şi tehnologia informaţiei, sectorul bancar, fonduri de investiţii, turism sau tehnologii ecologice, în cadrul primirii, la Palatul Cotroceni, a ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg, Paul Alphons Steinmetz.

"În cadrul primirii ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg, domnul Paul Alphons Steinmetz, Preşedintele României a exprimat apreciere pentru nivelul şi calitatea foarte bune ale dialogului politic bilateral, inclusiv la cel mai înalt nivel, dar şi dorinţa de dezvoltare a cooperării economice cu exploatarea adevăratului potenţial al economiilor celor două ţări. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat atragerea de investitori luxemburghezi în domenii cu potenţial semnificativ cum ar fi: comunicaţii şi tehnologia informaţiei, sectorul bancar, fonduri de investiţii, turism, tehnologii ecologice etc. În discuţii a fost evocată, cu satisfacţie, excelenta colaborare, cu un deceniu în urmă, dintre Sibiu şi Luxemburg, în cadrul proiectului Capitala Europeană a Culturii", informează Adminsitraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.

Preşedintele României, a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, ambasador agreat al Republicii Africa de Sud în România, pe Paul Alphons Steinmetz, ambasador agreat al Marelui Ducat de Luxemburg în România, şi pe Isabel Rauscher, ambasador agreat al Republicii Austria în România, cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare.

Discuţiile cu ambasadorul Republicii Africa de Sud au reliefat dorinţa părţilor de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, economic, cu accent pe stimularea investiţiilor, dar şi în educaţie, mai ales învăţământul superior, sănătate, precum şi stimularea contactelor interumane, Africa de Sud fiind un partener proeminent al României pe continentul african.

De asememea, cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Austriei, Isabel Rauscher, a fost exprimat interesul reciproc de a intensifica, în contextul deţinerii consecutive de către Austria şi România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, cooperarea şi coordonarea dintre cele două ţări. De asemenea, Preşedintele României şi-a exprimat speranţa că noul guvern de la Viena va promova măsuri care vor fi inclusiv în beneficiul românilor rezidenţi în Austria, care reprezintă o comunitate foarte bine integrată în societatea austriacă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb