ADMITEREA LA FACULTATE Limbile străine sunt "hit-ul" verii

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 22 iulie 2015

Limbile străine sunt "hit-ul" verii

Absolvenţii de liceu au luat cu asalt universităţile din întreaga ţara. Cum rezultatele de la bacalaureat au fost în creştere faţă de anii anteriori, normal, şi concurenţa la anumite facultăţi este mult mai mare faţă de 2014.

Nu mai puţin de 22.000 de candidaţi s-au înscris la admitere la Universitatea Bucureşti, existând o medie de cinci candidaţi pe un loc la buget. Conform datelor oferite de instituţia de învăţământ superior, Universitatea din Bucureşti atrage anul acesta cu 15% mai mulţi candidaţi decât în 2014. Specializarea Limbi Moderne Aplicate a Facultăţii de Limbi Străine este de departe cea mai căutată, concurenţa fiind una acerbă, 80 de candidaţi pe un loc. Pentru a vedea mai bine către ce meserii se îndreaptă anul acesta tinerii, prezentăm situaţia pe facultăţi : Facultatea de Administraţie şi Afaceri - 4,81 candidaţi/loc, Facultatea de Biologie - 5,9 candidaţi/loc, Facultatea de Chimie - 3 candidaţi/loc, Facultatea de Drept - 4,94 candidaţi/ loc, Facultatea de Fizică - 1,53 candidaţi/loc, Facultatea de Filosofie - 1 candidat/loc, Facultatea de Geologie şi Geofizică - 1,48 candidaţi/loc, Facultatea de Istorie - 2,34 candidaţi/ loc. La Facultatea de Geografie sunt în medie 8,65 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări fiind Geografia turismului (11,23 candidaţi/loc), Hidrologie şi Meteorologie (10,84 candidaţi/loc), Planificare teritorială (10,54 candidaţi/loc), Cartografie (9,3 candidaţi/loc) şi Geografie (9,19 candidaţi/loc). La Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (8,12 candidaţi/loc), cea mai căutată specializare este Publicitate (13,05 candidaţi/loc), iar la Facultatea de Litere (2,29 candidaţi/loc), Comunicare şi Relaţii Publice - 4,68 candidaţi/loc. La Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine sunt 9,11 candidaţi/loc, la Facultatea de Matematică şi Informatică - 6,21 candidaţi/loc, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei - 3,63 candidaţi/loc, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială - 4,57 candidaţi/loc (cea mai căutată specializare: Resurse umane - 9,49 candidaţi/loc), iar la Facultatea de Ştiinţe Politice - 3,98 candidaţi/loc (cea mai căutată specializare: Studii de securitate - 6,08 candidaţi/loc).

La Academia de Studii Economice s-a înregistrat un nou record de candidaţi înscrişi pentru admitere. Cele mai căutate specializări sunt: Cibernetică Economică - 8,72 candidaţi/loc, Informatică Economică - 8,49 candidaţi/loc, Finanţe şi Bănci - 5,17 candidaţi/loc, Relaţii economice internaţionale - 4,62 candidaţi/loc. Concurenţă mare este şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", unde sunt 4,5 candidaţi pe un loc.

Rezultatele vor fi afişate până pe 28 iulie, în funcţie de programul fiecărei facultăţi. În cazul în care vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă), în luna septembrie se va organiza o nouă sesiune de admitere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb