Adrian Diţă a demisionat din funcţia de preşedinte al ANCOM

S.A.
Companii #Telecomunicaţii / 20 octombrie 2017

Adrian Diţă (Sursa foto: captură Youtube)

Adrian Diţă (Sursa foto: captură Youtube)

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Adrian Diţă, şi-a înaintat astăzi demisia din funcţie, potrivit unor surse din instituţie, citate de Agerpres.

Demisia sa este confirmată şi de un email intern adresat de Adrian Diţă angajaţilor şi obţinut de HotNews.ro.

În textul mesajului, Diţă afirmă: "Stimaţi colegi, vă anunţ că astăzi, 20 octombrie 2017, am decis să renunţ la mandatul de preşedinte al ANCOM. Vă mulţumesc pentru colaborare, vă apreciez pentru profesionalismul dumneavoastră şi vă urez succes în viitor".

Adrian Diţă fusese numit în mai la şefia ANCOM, în locul lui Cătălin Marinescu, care a demisionat pentru a prelua funcţia de şef al Diviziei de Strategie a Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU).

Conform prevederilor legale, preşedintele ANCOM este propus pentru un mandat de şase ani.

Comisia economică din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor au amânat marţi întocmirea unui raport de revocare din funcţie a şefului ANCOM până când Senatul, în calitate de Cameră decizională, va adopta o formă amendată a ordonanţei ANCOM.

Potrivit preşedintelui Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, OUG 33/2017 va fi dezbătută săptămâna viitoare în comisiile de specialitate ale Camerei superioare a Parlamentului, unde va fi amendată cu prevederea prin care şeful ANCOM poate fi revocat de Legislativ.

După audierea şefului ANCOM, Daniel Zamfir a afirmat: "Am decis ca ordonanţa ANCOM, care săptămâna viitoare intră la comisie, o modificăm şi vom introduce şi prevederea prin care preşedintele ANCOM să poată fi revocat din funcţie de către Parlament. Asta este calea cea mai simplă. Aici opinia este unanimă în a respinge managementul domnului Diţă. Apoi ne vom întâlni din nou comisiile din Camera Deputaţilor şi Senat şi vom propune plenului comun decizia de revocare din funcţie a domnului Diţă".

Adrian Diţă, numit de Parlament ca preşedinte al ANCOM pe data de 11 mai, a fost acuzat marţi, în şedinţa comună a celor două comisii, la fel ca la audierea din 27 septembrie, de reorganizare "abuzivă" a instituţiei.

Parlamentarii nu au fost mulţumiţi de răspunsurile pe care Diţă le-a oferit.

"Vă rog foarte mult să respectaţi comisiile astea două", i-a transmis deputatul Varujan Pambuccian, care a explicat că în momentul de faţă legea nu permite revocarea din funcţie a preşedintelui ANCOM şi că OUG 33/2017 trebuie amendată în acest sens.

La rândul său, deputatul PNL Pavel Popescu i-a spus lui Diţă: "Eu pur şi simplu nu am văzut pe cineva în faţa unei comisii parlamentare care să mintă cu asemenea fluenţă cu care minţiţi dumneavoastră. Minţiţi din secundă în secundă".

Daniel Zamfir a adăugat: "Lucrurile pe care le-a făcut omul ăsta în instituţie sunt incredibile. Chiar foştii angajaţi au făcut un blog în care au început să scrie ce se întâmplă în ANCOM. Sincer vă cutremuraţi. (...) Categoric acest om nu mai merită să fie în fruntea instituţiei".

Adrian Diţă a replicat: "Îmi cer scuze dacă am creat o poziţie neconformă. (...) Nu sunt un om perfect. Am discutat cu colegii mei acum când au revenit exact în acelaşi spirit. Mă bucur că au revenit acum (vicepreşedinţii ANCOM Bogdan Cristian Iana şi Eduard Lucian Lovin, numiţi săptămâna trecută de Parlament după ce au fost concediaţi de Diţă - n.r.)".

OUG 33/2017 care prevede că preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii sunt aleşi de Parlament, la propunerea Guvernului, a fost adoptată tacit pe 3 octombrie de plenul Camerei Deputaţilor.

Ordonanţa prevede că ANCOM este condusă de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, numiţi pe baza propunerii Guvernului de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Potrivit expunerii de motive, înainte de apariţia acestei ordonanţe, legislaţia stabilea că şefia ANCOM este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi numiţi de preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb