ADVERTORIAL 5 tactici esenţiale de apărare în fotbal

Media-Advertising / 11 decembrie 2020

5 tactici esenţiale de apărare în fotbal

Nu este deloc greşit să se spună tacticile defensive bine puse la punct pot aduce victoria unei echipe. Acestea nu se refera numai la blocarea atacantului, ci şi la a ajuta echipa să marcheze. Nu este de mirare că jucători precum Mikael Silvestre, Rio Ferdinanad sau Gary Neville au avut roluri esenţiale în victoriile zdrobitoare pentru Manchester United sau Arsenal FC. Deoarece blochează atacanţii echipei adverse şi creează ocazii propriilor atacanţi şi mijlocaşi să înscrie, fundaşii sunt extrem de importanţi.

Pentru cei pasionaţi de pariuri online sportive, descriem 5 tactici esenţiale de apărare. Acestea vă vor ajuta în înţelegerea mai bună a sportului şi luarea unor decizii informate în efectuarea de pariuri.

Marcarea zonală

Fără a fi complicată, marcarea zonală este o tactică de bază în apărare în fotbal. Fiecărui fundaş şi mijlocaş i se alocă o zonă de teren pe care trebuie să o acopere şi fiecare jucător trebuie să-şi îndeplinească rolul cât mai bine posibil. Sarcina principală este apărarea zonei alocate şi colaborarea cu ceilalţi membrii ai echipei. Atacanţii din echipa adversă se vor confrunta cu 2 rânduri de câte 4 apărători care acoperă jumătate din teren.

Apropierea de poartă

Apărătorii îşi pot face cel mai bine treaba când sunt aproape de poartă. În acest fel pot preveni golurile şi au şansa de a intra înapoi în posesia balonului pentru echipa lor. Este o metodă de a reduce ameninţarea echipei adverse faţă de propria poarta.

Interceptarea

Interceptările funcţionează foarte bine în cazul paselor scurte sau a celor direcţionate greşit şi sunt o tactică defensivă perfectă dacă jucatorii nu vor să se apropie de atacatorii echipei adverse. Metoda constă în interceptarea balonului înainte ca acesta să ajungă la receptorul căruia îi era destinat şi urmărirea laterală a atacantului.

Marcarea de la om la om

Marcarea de la om la om descrie o tactică în care toţi coechipierii sunt fixaţi pe un anumit jucător din echipa opusă. Această tactică este deseori asociata stilului de joc italian şi funcţionează bine dacă există un jucător care are spaţiu liber pe teren. Jucătorii trebuie să fie aleşi adecvat pentru marcare. Dacă jucătorul advers este rapid şi are un joc inteligent, este nevoie de jucători de acelaşi calibru pentru a-l marca. A fi aproape de persoană care trebuie marcată este esenţial pentru a pune presiune pe aceasta şi a o determina să greşească, oferindu-i apărătorului din propria echipa ocazia să preia balonul.

Jocul în aşteptare

Jocul în aşteptare permite păstrarea balonului şi a poziţiei, în timp ce atacatorul echipei adverse încearcă să preia îl preia. Este nevoie de răbdare şi stăpânire de sine pentru a crea presiune pe acesta. Atacantul se afla de fapt într-o postură de captură, nu poate păstra minge în posesia sa pentru mult timp şi nici nu poate pasa unui alt jucător pentru că receptorul va fi blocat. În cele din urmă, acest scenariu îl obligă pe adversar să se deplaseze în zone mai puţin periculoase şi să încerce un şut decent spre poartă.

Pariază responsabil, doar prin operatori licentiaţi si cunoscuţi, si numai dacă ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poţi paria!

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a aprobat acordarea către Betfair International Plc a licenţei de organizare a jocurilor de noroc nr. L1160655W000329, valabilă pentru o perioadă de 10 ani din data de 1 Septembrie 2016 până la 31 August 2026.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb