ADVERTORIAL: Importanţa iluminatului în estetica şi funcţionalitatea încăperilor locuinţei

Media-Advertising / 26 mai 2020

Importanţa iluminatului în estetica şi funcţionalitatea încăperilor locuinţei

Locuinţele au o importanţă mai aparte pentru fiecare dintre noi având în vedere că acestea sunt spaţii în care investim în mod constant cu scopul de a ne putea bucura de cât mai mult confort şi relaxare. Fiecare încăpere a unei locuinţe are o importanţă proprie şi este unică prin felul ei, ceea ce înseamnă că şi modul în care le amenajăm diferă de cele mai multe ori. Deşi în general ne presonalizăm locuinţele după propriile gusturi, fără a ţine cont de tendinţele actuale, iluminatul rămâne totuşi o parte esenţială a fiecărei încăperi, mai ales dacă vorbim despre rolul funcţional al acestuia. Iluminatul însă nu se mai rezumă astăzi doar la aspecte de natură funcţională, ci el este simultan şi o parte importantă din estetica de ansamblu a unei locuinţe. Nu mai alegem corpuri de iluminat doar pentru a avea lumină în încăperea cu pricina, ci alegem corpuri de iluminat care să se potrivească cât mai bine cu stilul de amenajare. Deşi este atât de important, de foarte multe ori, iluminatul este neglijat, astfel că rezultatul final nu va fi întotdeauna cel la care am sperat iniţial, astfel că mai devreme sau mai târziu vom redecora din nou.

Atunci când vorbim despre iluminat în prezent, trebuie să avem în vedere faptul că vorbim despre o gamă foarte largă şi foarte complexă de produse, astfel că alegerile sunt departe de a fi unele tocmai simple. În momentul actual avem posibilitatea de a descoperi o gama impresionanta de corpuri de iluminat, însă este important să ne asigurăm că facem cele mai inspirate alegeri în acest sens. Vom vorbi însă despre importanţa iluminatului în ceea ce priveşte estetica şi funcţionalitatea în cadrul unei locuinţe.

Iluminatul şi estetica

Estetica de ansamblu a unei încăperi este un aspect care depinde într-o foarte mare măsură de alegerile pe care le facem nu doar în materie de iluminat, ci şi în ceea ce priveşte mobilierul, culoarea pereţilor sau chiar decoraţiunile de interior. Iluminatul reprezintă o parte importantă din estetica unei încăperi din pricina faptului că aceasta reuşeăte să aducă în plin plan fie anumite zone ale unei încăperi, fie per ansamblu poate pune toate obiectele dintr-o încăpere într-un prin plan. Mai mult decât atât, o încăpere foarte bine iluminată este un loc în care te vei putea relaxa mult mai bine şi vei avea adesea impresia unui spaţiu mult mai generos decât este în realitate.

Iluminatul şi funcţionalitatea

Unul dintre cele mai importante roluri de bază ale iluminatului rămâne însă funcţionalitatea acestuia şi anume faptul că prin intermediul corpurilor de iluminat pe care le alegem, practic ne oferim posibilitatea de a desfăşura diverse activităţi în deplină siguranţă şi confort. Dacă luăm ca şi exemplu cititul, cu certitudine lumina este un aspect absolut esenţial. Dacă vorbim despre activităţile care au loc în cadrul bucătăriei, de asemenea trebuie să admitem faptul că fără existenţa unui sistem de iluminat eficient, cu greu am putea duce în deplină siguranţă, la bun sfârşit multe dintre sarcinile pe care le desfăşurăm zilnic aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb