"Aerostar" Bacău se împrumută puternic

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 aprilie 2010

Acţionarii companiei "Aerostar" Bacău (simbol ARS) au aprobat, în Adunarea Generală din14 aprilie, contractarea unor credite în sumă totală de 27,4 milioane lei (echivalentul a 6,85 milioane euro), pentru finanţarea deficitului temporar de trezorerie şi pentru extinderea capacităţilor de fabricaţie.

Acţionarii au decis contractarea unui credit pe termen scurt, în valoare de 18,5 milioane de lei. Din această sumă, 8,5 milioane de lei sunt destinaţi pentru finanţarea deficitului temporar de lichiditate, în timp ce diferenţa de 10 milioane de lei este destinată emiterii de acreditive de import, scrisori de garanţie de bună execuţie, de restituire avansuri primite, de asigurare servicii întreţinere şi alte tipuri de garanţii.

Un alt credit, de 8,9 milioane de lei va fi contractat pe o perioadă de patru ani, din care 6,8 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru finanţarea proiectului de investiţii "Extinderea capacităţilor de fabricaţie şi asamblare de aerostructuri destinate aviaţiei civile". Din restul de 2,1 milioane de lei se vor constitui garanţii pentru prefinanţarea ce urmează să fie primită de la Autoritatea de Management-Programul Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice pentru proiectul amintit mai sus.

Totodată, acţionarii au aprobat vânzarea deţinerii la Aerostar Maintenance International Limited din Southampton, Hampshire din Anglia. Cele 5.000 de titluri cu valoarea nominală de o liră sterlină vor fi cedate la preţ oferit sau acceptat pe piaţa specifică.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale, s-a mai aflat şi aprobarea situaţiilor financiare pe anul trecut. Acţionarii au aprobat şi distribuirea unui dividend brut de 0,068 lei pe acţiune pentru exerciţiul financiar 2009, cu 4,6% peste valoarea alocată pentru 2008. Suma totală a dividendelor se ridică la 7,96 milione de lei, astfel că aproximativ 78% din profitul net consemnat anul trecut, de 10,2 milioane de lei, va reveni acţionarilor.

Compania a raportat pentru 2009 un profit net de 10,2 milioane lei (2,4 milioane de euro), în creştere cu 7,42% faţă de câştigul din 2008, în condiţiile în care afacerile au crescut cu 2,69%, la 156,8 milioane lei.

"Aerostar" este controlată în proporţie de 71,08% de Iarom Bucureşti, iar SIF Moldova deţine 11,32% din titluri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 27,4 milioane lei (echivalentul a 13,52 milioane euro) !?

    1. Multumim pentru sesizare. Am corectat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb