Afaceri de un milion de euro pentru Materna Information&Communications, în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 februarie 2009

Filiala locală a furnizorului german de soluţii IT&C, Materna Information&Communications, estimează în 2008 o dublare a cifrei de afaceri, la un milion de euro, a declarat pentru NewsIn directorul general al firmei, Alin Bittel.

Materna Information & Communication a anunţat, miercuri, lansarea pe piaţa locală a noilor soluţii informatice pentru administraţiile publice locale. Acestea vor fi prezentate luna viitoare la CeBIT, cel mai mare târg de IT&C din Europa, ce are loc anual la Hanovra, în Germania.

"Am dezvoltat un set de soluţii informatice care să faciliteaze procesele de conducere şi de execuţie din administraţiile locale. Principalul avantaj al acestor soluţii este că tratează personalizat procesele şi activităţile instituţiilor publice, iar gradul de adresabilitate a acestora este maxim", a declarat Andrei Grosu, responsabilul pentru soluţiile informatice destinate sectorului public al Materna Information & Communications România.

La nivelul celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, se estimează că birocraţia costă circa 4% din PIB, ceea ce înseamnă aproximativ 410 miliarde de euro. La nivel local, conform studiilor Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, reducerea cu 1% a costurilor birocraţiei ar aduce României economii de peste un miliard de euro la nivelul administraţiei locale.

Filiala din România propune informatizarea administraţiei locale prin implementarea unor soluţii informatice destinate gestiunii integrate a documentelor, fluxurilor de lucru şi arhivării electronice; extinderii serviciilor on-line prin implementarea unui portal multifuncţional; administrării electronice a reclamaţiilor şi sesizărilor în deplină transparenţă faţă de cetăţean. Anul trecut, compania a câştigat clienţi noi din sectorul financiar-bancar şi olil&gas, implementând soluţii la companii precum BRD sau Unicredit.

Materna este activă în România de la începutul anului 2007, când compania germană a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni în compania românească Best IT Solutions. În România, compania oferă soluţii IT complete pentru optimizarea proceselor în companii mari şi mijlocii şi în administraţia publică. Dintre acestea, fac parte soluţii pecum IT Service Management, Customer Service Management, Government Services şi SAP Consulting Services.

Grupul Materna, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de servicii IT&C din Europa, are în prezent peste 1.300 de angajaţi în întreaga lume. În anul fiscal 2007, grupul a totalizat venituri de 175 milioane de euro. Compania are filiale în Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Finlanda, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Suedia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb