Afaceri şi profit în stagnare pentru "Caremil", în 2010

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 17 iunie 2010

Grupul are proiecte de investiţii cu finanţare europeană în valoare de 1,6 milioane euro

"Caremil", cu activităţi în producţia de confecţii şi tricotaje, estimează o stagnare a cifrei de afaceri în acest an la 27 milioane lei şi a profitului la circa 384.000 lei, a declarat administratorul grupului, Sorin Chiriac. Grupul este format din producătorul de confecţii "Caremil" şi cel de tricotaje "Smirodava".

Potrivit Mediafax, în 2009, "Caremil" a înregistrat o cifră de afaceri de 17 milioane lei şi un profit de aproape 14.000 lei, iar "Smirodava" a rulat afaceri în valoare de 10 milioane de lei şi un câştig de aproximativ 370.000 lei. Chiriac a mai spus: "Pentru acest an, estimăm că cifra de afaceri şi profitul vor fi comparabile cu anul trecut. Vom încerca să compensăm posibilele scăderi ale pieţei cu reducerea chiriilor la magazine".

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei de confecţii şi textile, Sorin Chiriac se aşteaptă la o contracţie a acesteia în trimestrul al treilea din acest an, în contextul în care vor fi aplicate măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunţate de Guvern: "Părerea mea este că doamnele acordă mai multă atenţie raportului preţ/calitate decât în trecut şi s-au orientat spre produse cu preţ mai scăzut. Din analizele pe care le-am văzut, retailul de îmbrăcăminte a scăzut pe ansamblu între 15-30%. Cel mai probabil, piaţa va scădea de la jumătatea trimestrului al treilea, dacă se implementează scăderile de salarii la bugetari".

Firma "Caremil" a înregistrat, în primul trimestru din acest an, o cifră de afaceri de aproximativ 4,5 milioane lei şi un profit de 4.000 lei, iar "Smirodava" a avut afaceri de 2,3 milioane lei şi un profit de 37.000 lei.

Grupul are în plan, pentru 2010, proiecte de investiţii cu finanţare europeană în valoare de 1,6 milioane euro pentru retehnologizarea utilajelor din fabrica de tricotaje şi pentru înlocuirea instalaţiei de climatizare, veche din anul 1977. "Anul acesta vom face investiţii doar dacă vom semna contracte de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectele pe care le-am depus. În luna septembrie vom şti dacă primim aprobarea pentru proiecte", a precizat Chiriac.

Potrivit reprezentantului "Caremil", compania a disponibilizat, anul trecut, mai mulţi angajaţi din cadrul reţelei proprii de magazine Sense. Astfel, la finele anului 2009, firma "Caremil" avea 348 angajaţi de la 367 în 2008, iar numărul angajaţilor "Smirodava" s-a redus de la 243 la 229.

"Caremil" este controlată în proporţie de 50% de Bogdan Toporaş Piţigoi, 25% revine lui Sorin Chiriac şi restul de 25% Cristinei Chriac. În cadrul firmei "Smirodava", Sorin Chiriac este acţionar majoritar cu peste 53% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb