"AFI Europe" şi "Dedeman" au anulat tranzacţia de vânzare a clădirilor de birouri AFI Park 1-3

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 6 august 2017

"AFI Europe" şi "Dedeman" au anulat tranzacţia de vânzare a clădirilor de birouri AFI Park 1-3

Companiile "Dedeman" şi "AFI Europe" au anunţat astăzi că au convenit să anuleze tranzacţia de vânzare a clădirilor de birouri AFI Park 1-3.

"După informarea de acum câteva zile prin care Dedeman şi-a exprimat intenţia de a nu continua discuţiile pentru achiziţionarea clădirilor AFI Park 4 & 5, care nu făceau în fapt obiectul unui acord cu caracter obligatoriu, ambele părţi au hotărât să înceteze această tranzacţie şi deopotrivă să nu procedeze la finalizarea înţelegerii de transfer al clădirilor AFI Park 1-3, astfel că AFI Europe va continua să opereze toate clădirile din parcul de business ca un complex de birouri unitar", informează un comunicat al dezvoltatorului "AFI Europe", trimis Redacţiei.

În urma discuţiilor dintre cele două părţi, s-a stabilit de comun acord încetarea înţelegerii, precizează sursa citată.

"Dedeman" a anunţat, pe 1 iunie, semnarea unui antecontract pentru achiziţia a trei clădiri de birouri dezvoltate de "AFI Europe" (clădirile AFI Park 1-3). Acordul includea şi opţiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiaşi proiect (clădirile 4-5), valoarea totală a tranzacţiei fiind estimată la 164 milioane euro.

Cu acel prilej, directorul general al "AFI Europe" România, David Hay, declara: "Încheierea tranzacţiei va marca prima vânzare a AFI Europe pe piaţa din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internaţional care a investit mai mult de 500 milioane euro în România şi care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 metri pătraţi şi birouri clasa A de 25.000 metri pătraţi, birourile AFI Tech Park de 56.000 metri pătraţi şi proiectul rezidenţial AFI City în Bucureştii Noi".

La sfârşitul lunii iulie, "Dedeman" a renunţat la cumpărarea clădirilor AFI Park 4-5, dezvoltatorul "AFI Europe" anunţând, într-un comunicat, că procesul privind tranzacţionarea clădirilor AFI Park 1-3 îşi va continua cursul.

AFI Park este un parc de business care se află în imediata vecinătate a centrului comercial AFI Cotroceni şi include cinci clădiri de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 metri pătraţi GLA, cu un grad de ocupare de 100%.

Retailerul de materiale de construcţii şi bricolaj "Dedeman" a fost înfiinţat în 1992 şi deţine acum un număr de patruzeci şi cinci de magazine.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. denisa [Fragment eliminat, conform regulamentului.] e una ce traieste din necazurile altora.isi face fericirea pe ne-fericirea altora bestiaaa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb