Radu Hanga a fost reales ca preşedinte al BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2023

Radu Hanga a fost reales ca preşedinte al BVB

Actualizare - Radu Hanga a fost reales ca preşedinte al BVB

Radu Hanga a fost ales ca preşedinte al BVB cu 93,5% din voturile exprimate, respectiv 5,8 milioane drepturi de vot.

Dragoş Neacşu a primit 6,5% din voturi.

---

Actualizare - Cristian Pascu, Daniela Secară, Şerban Marin, Loredana Chitu, Radu Hanga, Remus Vulpescu, Cosmin Pană, Octavian Molnăr şi Claudia Ionescu au fost aleşi de acţionarii BVB în calitate de administratori ai operatorului pieţei noastre de capital.

Astfel, noul Consiliu de Administraţie al BVB va avea cinci membri noi, respectiv Cristian Pascu, Daniela Secară, Şerban Marin, Loredana Chitu şi Remus Vulpescu.

---

Actualizare - Spre deosebire de adunarea din urmă cu patru ani, acum prezenţa în sală este redusă. Sunt câţiva directori ale unor societetăţi de brokeraj, unii dintre noii candidaţi şi doi-trei investitori.

---

Actualizare - Secretarii adunării sunt: Ovidiu Şerdean, broker la IFB Finwest şi Ştefan Musgociu, specialist Business Development şi Public Affairs în cadrul Bursei de Valori Bucureşti

---

Actualizare - Cvorumul adunării generale este 83,3%.

---

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) se întâlnesc astăzi, de la ora 11:00, pentru alegerea Consiliului de Administraţie pentru o perioadă de patru ani, ce va începe în ianuarie-februarie 2024.

Radu Hanga, actualul preşedinte al board-ului, este cotat cu şanse mari să mai obţină un mandat în fruntea operatorului pieţei noastre de capital.

Pentru funcţia de preşedinte s-a mai înscris Dragoş Neacşu, ce face parte din actualul Consiliu de Administraţie al BVB.

Gabriela Ionescu, Octavian Molnăr, Robert Cosmin Pană, Dan Paul şi Răzvan Raţ sunt ceilalţi membri din board care candidează pentru încă un mandat de administrator al operatorului pieţei noastre de capital.

Între numele noi se găsesc Daniela Secară (propusă de BT Asset Management), Şerban Marin (propus de Evergent Investments) şi Remus Vulpescu (propus de Transilvania Investments).

Candidaţii înscrişi de BCR sunt Cristian Pascu şi Valerian Ionescu.

Alţi aspiranţi la funcţia de membru al Consiliului BVB sunt: Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (propus de Ioan Gheorghiu, deputy manager în cadrul Amundi Asset Management); Loredana Chitu, partener, coordonator al practicii de pieţe de capital la Dentons (propusă de OTP Asset Management); Simona Fătu, consultant guvernanţă şi ESG (propusă de Narcisa Oprea, partener al Schoenherr Attorneys at Law); Vlad Deliu, director financiar la Softbinator Technologies (propus de fostul broker Mihai Chişu).

Nicu Buică, ce fusese propus de SIF Muntenia, şi-a retras candidatura pentru un loc în board-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Membrii noului Consiliu vor fi aleşi prin metoda votului cumulativ, pentru un mandat de patru ani.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Se poate observa cum banii micilor investitori sau banii din fondurile de pensii - orice pilon mai putin 1- sunt utilizati pentru interese personalerespectiv alegerea unor conducatori dar care nu detin nimic pe persoana fizica. Au unflat pretul ca doar nu au cumparat cu banii lor actiuni BVB, ca sa sealeaga unii cu salrii si informatii babane. Asta e bursa. Sa se ia exemplu de la Open AI unde cei care sunt administratori nu au nici un interes in companie. Dar la noi s-a cumarat BVB la orice pret ca sa se poata vota ai lor.

    1. corect.

      raportat la CV-urile noilor administratori, este de departe cel mai bun Consiliu de Administratie ales pana acum la la BVB.

      Perfect de acord. Și tot raul spre bine. Dacă nu a mai fost ales Dan Paul va avea mai mult timp sa atraga noi clienti, SSIF Finaco urmand sa realizeze tranzactii de 1000 euro/lunar. Și asa va contribui la creșterea lichidități.

      Nu-ti fa tu griji de Dan Paul. Deschide ochii cine a fost ales - bancile au 7 membri.

      Mananc si plang, mananc ?

      ii

    Insolventa sau / (si apoi) falimentul Binance va fi/ vor fi anuntat/e in periaoda urmatoare.

    Baietii cu crypto, atentie pe unde va tineti banii, baaaa!  

    Luati-i de la Binance ca le pica sandramauaaaa!  

    Ban.Cher.Vali 

    UREZ MULT SUCCES NOULUI CONSILIU DE ADMINISTRATIE AL BVB, precum si PRESEDINTELUI R. HANGA!

    Noul CONSILIU are multi bancheri, ma asteptam la cel putin 1 avocat, 1 ECONOMIST pe RISCURI, 1 ECONOMIST PE STRATEGIE, 1 FOST MILITAR cu diploma de ec. sau drept (asta pentru disciplina economica), 1 om de afaceri care in ultimii 15 ani a ocupat un loc in primii 100 de cei mai bogati din ROMANIA, restul nu conteaza! Sa nu radeti, este opinia mea, asa vad eu componenta unui CONSILIU DE ADMINISTRATIE al BVB. 

    1. oamenii au dus actiunea BVB pana la cer, ca aveau nevoie de voturi, tu crezi ca au facut asta ca sa serveasca interesul actionarilor :))))? Da, am ras, desi nu mi-ai zis sa nu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb