Agenţia Spaţială Română a lansat azi Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială

E.D.
Companii #Aeronautică / 13 mai 2014

Agenţia Spaţială Română (ROSA) a anunţat astăzi lansarea în România a Biroului European de Resurse pentru Educaţie Spaţială, înfiinţat ca urmare a unui parteneriat cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA), informează un comunicat remis redacţiei.

ESERO este un proiect iniţiat de către ESA cu scopul de a încuraja predarea şi învăţarea de materii STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) în şcolile europene primare şi secundare. Prin acest centru, ROSA şi ESA doresc să răspundă nevoilor educaţionale specifice din România, astfel încât tinerele generaţii să fie încurajate către o carieră din domeniile STEM.

ESERO România se alătură unei reţele europene prezente la momentul actual în 10 ţări de pe continent. Lansarea oficială a avut loc în cadrul "Romanian Space Week", o conferinţă ştiinţifică anuală organizată de ROSA în perioada 12-16 mai 2014.

La ceremonia de lansare au participat Dr. Kai-Uwe Schrogl, Director al Departamentului pentru Relaţia cu Statele Membre din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene şi Dr. Marius-Ioan Piso, Preşedinte ROSA.

"Educaţia este una dintre misiunile centrale ale Agenţiei Spaţiale Europene, iar România, ca Stat Membru cu drepturi depline al ESA, are responsabilitatea să implementeze această misiune, pe care o considerăm crucială pentru viitorul ţării noastre", a declarat Marius-Ioan Piso.

"ESERO este un proiect care îşi doreşte să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei ţări", a spus Kai-Uwe Schrogl. "Credem că cea mai bună cale de a îndeplini acest obiectiv este aceea de a ne uni forţele cu instituţiile naţionale pentru educaţie, pentru ca mesajul nostru să ajungă la elevi. ESA este dedicată misiunii de a contribui la formarea forţei de muncă ştiinţifice şi tehnice de mâine şi de a inspira tinerele generaţii".

ESERO România se va concentra mai ales pe pregătirea profesorilor din învăţământul preuniversitar şi pe furnizarea de resurse care pot fi utilizate direct în sala de clasă. Domeniul spaţial va fi folosit drept un context inspiraţional, interdisciplinar şi bogat în informaţii, care le va oferi elevilor o modalitate mult mai captivantă şi inovativă de a învăţa materiile STEM. ESERO România îşi doreşte, de asemenea, să formeze traineri, pentru a optimiza potenţialul de diseminare a cunoştinţelor şi a metodologiilor către alţi profesori.

Bazându-se pe puterea exemplului, ESERO România va oferi elevilor posibilitatea de a întâlni experţi din domeniul spaţial şi va construi o punte între teoria pe care o învaţă în sălile de clasă şi practicarea unei profesii în viaţa de zi cu zi.

Biroul va facilita, de asemenea, promovarea la nivel naţional a altor proiecte ESA, cum ar fi Cansat (sateliţi educaţionali), Mission X ("Antrenează-te ca un astronaut") şi multe altele, contribuind totodată la organizarea de festivaluri de ştiinţă, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare al tinerilor cu privire la programul spaţial european şi importanţa acestuia pentru societatea modernă.

"România este o ţară cu un potenţial educaţional deosebit - dovadă sunt premiile obţinute de către elevii şi studenţii români la olimpiadele şi competiţiile internaţionale de ştiinţă - dar în acelaşi timp, educaţia românească prezintă zone sensibile în care îmbunatăţirile sunt absolut necesare pentru a diminua discrepanţa dintre elevii foarte buni şi cei mai puţini buni", a spus Virgiliu Pop, Manager ESERO România în cadrul ROSA.

ESERO România îşi doreşte să faciliteze accesul tinerilor către o carieră în domeniul spaţial. Beneficiind de suportul logistic al Agenţiei Spaţiale Europene, ESERO România va fi punctul de referinţă naţional în ceea ce priveşte educaţia spaţială şi va acţiona ca o interfaţa între comunitatea educaţională românească şi domeniul spaţial european, prin investirea în noile generaţii cu scopul de a contribui la dezvoltarea unei societăţi bazate pe cunoaştere.

"Vrem să retrezim în noua generaţie dorinţa de a deveni astronauţi, ingineri sau oameni de ştiinţă", a concluzionat Virgiliu Pop, Manager ESERO România.

Pe lângă ESERO România, programul mai este prezent şi în Belgia, Irlanda, Olanda, Ţările Nordice (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Polonia, Portugalia şi Regatul Unit al Marii Britanii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb