AGENŢIILE DE EVALUARE NE PRIVESC ALTFEL: După "Fitch", şi "S&P" ne-a îmbunătăţit ratingul de ţară

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 martie 2010

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s (S&P) a revizuit perspectiva ratingului pe termen lung al ţării noastre de la "negativă" la "stabilă", atât în valută, cât şi în moneda locală, ca urmare a programului susţinut de reforma bugetară şi a probabilităţii ca Guvernul să continue respectarea acordului cu autorităţile internaţionale, se arată în cel mai recent raport emis de instituţie.

"Revizuirea perspectivei reflectă părerile noastre privind programul susţinut de reformele bugetare ale României şi probabilitatea ca Guvernul să continue respectarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană, atenunând astfel presiunile financiare externe", a spus Marko Mrsnik, analist în cadrul S&P.

Analiştii de la Standard & Poor"s estimează că economia locală îşi va reveni uşor în 2010, după contracţia de 7,1% înregistrată anul trecut, "mai ales datorită revenirii cererii externe pe care o anticipăm", în condiţiile în care cererea internă va rămâ-ne în continuare slabă.

Ratingurile Romaniei au fost confirmate la "BB+" şi "B" pentru împrumuturile în valută pe termen lung şi scurt, respectiv la "BBB-" şi "A-3" în moneda locală, potrivit comunicatul S&P.

Şi agenţia de evaluare financiară Fitch ne-a îmbunătăţit recent perspectiva de rating, de la "negativă" la "stabilă", şi a confirmat calificativele acordate pentru datoriile pe termen lung în valută şi leu la "BB plus", respectiv, "BBB minus".

În urma deciziei agenţie de evaluare Standard and Poor"s, toate cele trei mari agenţii de rating acordă, în prezent, ţării noastre perspectivă stabilă de rating, însă calificativele atribuite de S&P şi Fitch sunt fără recomandare de investiţii ("junk"). Ambele agenţii au retrogradat Româ-nia sub categoria cu recomandare de investiţii la finalul lui 2008.

În prezent, Moody"s este singura din cele trei mari agenţii de rating care ne mai acordă rating investiţional, cu calificativul "Baa3" - ultima treaptă de investment grade.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb