AGENŢIILE DE PRESĂ: Curtea Supremă îi permite lui Trump să-i expulzeze pe mexicanii care cer azil

F.F.
Internaţional / 11 martie 2020

Curtea Supremă îi permite lui Trump să-i expulzeze pe mexicanii care cer azil

Curtea Supremă din Statele Unite a decis miercuri că administraţia de la Casa Albă poate continua să expulzeze în Mexic persoanele care au solicitat azil, situaţie întâlnită întregii graniţe de sud şi în contextul în care autorităţile le procesează cererile, potrivit NBC News.

Conform unei decizii a Curţii Supreme, scurtă şi nesemnată, demersul SUA poate continua chiar dacă la curţile de justiţie de nivel inferior programul Trump ar putea fi declarat ilegal. O opinie separată a avut judecătoarea Sonia Sotomayor, care nu e de acord cu această măsură.

Această politică a administraţiei Trump, cunoscută drept Migration Protection Protocols sau "Rămâi în Mexic", a început în ianuarie 2019, iar în 13 luni a devenit operaţională. Homeland Security a expulzat mai mult de 60.000 de imigranţi în Mexic, în timp ce aşteptau hotărârea de deportare.

În urma acţiunilor societăţii civile, o curte federală a stabilit că acest program ar putea fi blocat în California şi Arizona până la mijlocul acestei luni.

Departamentul de Justiţie a precizat: "Programul a fost un instrument foarte eficient şi indispensabil" în eforturile de a "face faţă imigraţiei de la graniţa de sud".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "persoanele care au solicitat azil" sunt in 99% din cazuri persoane care nu au nevoie de azil. Cererea azilului se face dupa ce sunt prinsi ca incearca sa traverseze ilegal granita, la sfatul angajatilor unor NGO-uri, pentru ca atunci nu putea fi deportati automat, si cat timp este procesata cererea de azil (ca deh, procedura e procedura) acestia nu sunt detinuti si se 'pierd' prin state, ignorand citatiile instantei de a se prezenta pentru a-si sustine cererea. Pentru ca acestia nu se prezinta, cererea de azil este respinsa si america are inca un imigrant ilegal. Solutia lui Trump? Asteptati in Mexic cateva zile sa vi se proceseze cererea inainte de a fi inevitabil respinsa, pentru ca majoritatea nu sunt activisti politici represati, nu este razboi in Mexic si oamenii nu vor decat sa plece la mai bine, fara sa stea la rand in spatele oamenilor care respecta procedurile si legile SUA.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb