"Air France-KLM" a renunţat la oferta pentru "Alitalia"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 aprilie 2008

"Air France-KLM" a renunţat la oferta pentru "Alitalia"

"Air France-KLM", cea mai mare companie aeriană din Europa, a renunţat la oferta înaintată pentru preluarea societăţii neprofitabile "Alitalia". Oficialii companiei franco-olandeze au declarat că "Alitalia" le-a cerut să-şi clarifice poziţia după încheierea negocierilor cu sindicatele italiene, privind condiţiile de post-preluare, care au fost stabilite în principiu cu managementul companiei.

" a înştiinţat compania că înţelegerile contractuale anunţate la data de 14 martie privind lansarea unei oferte publice pentru preluarea companiei italiene nu mai sunt valabile", au precizat reprezentanţii "Air France-KLM", adăugând că nu au fost îndeplinite condiţiile stabilite înaintea lansării ofertei.

Condiţiile stabilite de "Air France-KLM" includeau primirea acordului sindicatelor şi al noului guvern italian. Statul deţine 49,9% din "Alitalia".

Silvio Berlusconi, ales recent în funcţia de prim-minis­tru, a declarat că nu va accepta oferta "Air France" în forma actuală, sperând că un consorţiu de investitori italieni va lansa o altă propu­nere.

Un purtător de cuvânt al guvernului condus, în prezent, de Romano Prodi a declarat că executivul se va întruni cât mai curând ca să decidă situaţia companiei italiene. Acesta a mai spus că guvernul actual de centru-stânga a purtat negocieri cu formaţiunea de centru-dreapta condusă de Berlusconi privind viitorul "Alitalia".

"Air France-KLM" a cerut guvernului italian să acorde un credit de 300 de milioane de euro companiei "Alitalia" pentru a-i permite continuarea operaţiunilor.

Potrivit analiştilor, "Alitalia" mai are câteva săptămâni sau luni până va intra în faliment.

Uniunea Europeană, care a interzis continuarea acordării ajutoarelor de stat pentru companie, a anunţat, săptămâna trecută, că nu vede alte motive pentru acordarea de sprijin financiar companiei şi că orice împrumut trebuie să se facă pe baze comerciale.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, băncile italiene ar putea finanţa cu 1-2 miliarde de euro compania "Alitalia", oferindu-i un an pentru căutarea unui investitor strategic.

Cei de la "Alitalia" au precizat că au nevoie de cel puţin 750 milioane de euro până la jumătatea anului pentru continuarea operaţiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb