"Aker" îşi vinde participaţia la "Aker Yards"

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2007

"Aker" îşi vinde participaţia la "Aker Yards"

Holdingul norvegian "Aker" ASA scoate la vânzare cota de 40,1% pe care o deţine la "Aker Yards" ASA, cel mai mare constructor de nave din Europa, astfel că se va separa complet de societatea care se ocupă de construcţiile de nave. Oficialii "Aker" au precizat că această măsură este necesară pentru obţinerea de capital care va avea ca destinaţie alte investiţii.

Cele 9,1 milioane de acţiuni "Aker Yards" aflate în proprietatea "Aker" vor fi oferite investitorilor instituţionali norvegieni şi internaţionali. Grupul norvegian a precizat că "Aker Yards" este într-o stare financiară bună. "Misiunea noastră este să creăm noi oportunităţi de afaceri şi să construim societăţi de prim rang în sectoarele de activitate în care dispune de experienţă şi de capacitate de execuţie", explică oficialii "Aker".

Vânzarea titlurilor este administrată de "JP Morgan" şi "SEB Enskilda".

Pe de altă parte, reprezentanţii "Aker" au precizat că Leif-Arne Langoy va părăsi func­ţia de preşedinte al "Aker Yards".

"Aker Yards" a luat fiinţă în 2004, ca o subsidiară a companiei rezultate în urma fuziunii grupurilor norvegiene "Aker" RGI şi "Kvaerner" ASA. Acestea au dat naştere concernului "Aker" ASA. "Aker Yards" are 20.000 de angajaţi şi 17 şantiere navale, printre care şi cele de la Brăila şi Tulcea. Anul trecut, compania a preluat "Chantiers de l"Atlantique". În 2006, "Aker Yards" a realizat un profit net de 1,037 miliarde de coroane norvegiene (128,86 milioane de euro), în creştere cu 33,5% comparativ cu 2005. "Aker" este un imens holding norvegian cu participaţii la mai multe întreprinderi ce activează în sectoare diverse, de la industria petrolieră ("Aker Kvaerner"), pescuit sau construcţii navale ("Aker Yards"). "Aker" are 55.000 de angajaţi în 45 de ţări şi realizează o cifră de afaceri anuală de aproximativ 80 de miliarde de coroane norvegiene (9,84 miliarde de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb