Alburnus Maior: Guvernul a decis - companiile miniere sunt mai presus de lege

F.A.
Companii / 29 august 2013

Parlamentul României, la iniţiativa Guvernului, se pregăteşte să voteze în timp record un proiect devastator pentru România, consideră reprezentanţii asociaţiei Alburnus Maior, referindu-se la proiectul de lege privind Roşia Montană.

"Legea specială propusă de guvern stipulează astfel că pentru proiectul propus la Roşia Montană compania nu mai trebuie să respecte nici o lege, statul român acordând toate derogările necesare şi obligându-se să dea toate avizele pentru începerea proiectului în afară tuturor procedurilor legale în vigoare", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Alburnus Maior, principiul separării puterilor în stat e încălcat prin avizarea de către Parlament (Legislativ) a unui proiect minier ce ar trebui să se supună normelor şi procedurilor Executivului, în urma unei analize critice şi tehnice a specialiştilor. Prin transferarea către Parlament a acestei decizii, departe de a fi un act democratic, proiectul minier urmează să fie aprobat prin votul parlamentarilor, oameni politici ce nu deţin pregătirea profesională necesară sau informaţia deosebit de complexă ce trebuie parcursă.

Călin Capros, vicepreşedinte Alburnus Maior, a declarat: "Guvernul îi prosteşte pe parlamentari. Aşa cum nu se votează asupra modului de realizare a unei intervenţii chirugicale pe inimă, tot aşa este de neconceput supunerea la vot, în afara procedurii legale de autorizare, a unui proiect pe bază de cianuri cu potenţial devastator asupra ţării şi asupra noastră, a locuitorilor din Roşia Montană. Chiar dacă legea trimisă de către Guvern în Parlament este cu dedicaţie pentru Roşia Montană Gold Corporation, menită să îndepărteze unul câte unul obstacolele juridice întâmpinate de companie, odată votată ca lege, ea va afecta direct viaţa fiecărui cetăţean român".

"Vom face astfel încât parlamentarii din toată ţara să ştie ce votează şi să afle totodată că votul lor nu este lipsit de urmări. Toti cei ce cred în libertate trebuie să-şi vadă parlamentarii aleşi. Guvernul Ponta uită că cei ce nu ţin cont de voinţa poporului sfârşesc rău. Le vom reaminti! Vom lupta prin toate mijloacele posibile pentru a ne păstra şi apăra pământul şi libertatea. Membrii Guvernului şi Parlamentului sunt din acest moment singurii răspunzători pentru evoluţia evenimentelor, orice va presupune asta", a menţionat Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb