ALDE: Se impune elaborarea de urgenţă a unui "Program pentru dezvoltarea Moldovei"

Ioana Dogaru
Politică / 2 februarie 2016

Centenarul Marii Uniri va conferi anului 2018 o puternică încărcătură simbolică, sus'ine grupul ALDE într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Trebuie să admitem, totuşi, că România profundă este, în continuare, marcată de mari decalaje în ce priveşte standardul de viaţă, calitatea infrastructurilor sau accesul la educaţie şi sănătate. Unul dintre cele mai vizibile decalaje este cel dintre regiunile ţării. Moldova rămâne, din păcate, cea mai săracă regiune nu doar pentru ţara noastră, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană", se mai arată în comunicatul ALDE.

"Centenarul Marii Uniri trebuie să fie un prilej de sărbătoare pentru toţi românii, dar şi de asumare şi de ameliorare a acestei realităţi. O ţară cu asemenea discrepanţe regionale va putea cu mare dificultate să fie competitivă la nivelul standardelor europene", se mai arată în comunicat.

În aceste condiţii, se impune elaborarea de urgenţă a unui "Program pentru dezvoltarea Moldovei", precizează ALDE.

"Punctul de plecare ar trebui să-l constituie evaluarea situaţiei actuale a proiectelor finanţate ori socotite ca fezabile pe termen scurt. Lor ar trebui să li se adauge alte propuneri care să dea coerenţă şi eficacitate unui asemenea program. În acest sens, am solicitat primului ministru Dacian Cioloş ca - odată cu participarea sa la festivităţile din 24 ianuarie 2016, ocazionate de aniversarea Unirii Principatelor - să prezinte la Iaşi această situaţie. Primul ministru nu a onorat, din păcate, solicitarea noastră", scrie comunicatul citat.

E nevoie de solidaritatea tuturor forţelor politice, pentru ca un astfel de program să aibă o susţinere largă şi să fie continuat pe termen lung, potrivit ALDE.

"În acest sens, vă rugăm să vă alăturaţi apelului nostru de a desemna unul sau doi parlamentari, reprezentanţi ai unora dintre circumscripţiile celor opt judeţe ale Moldovei, iar grupul parlamentar ad-hoc astfel constituit să solicite o audienţă primului ministru Dacian Cioloş, având ca temă situaţia finanţărilor pentru zona Moldovei", notează sursa citată.

Odată obţinute aceste informaţii, am putea conveni o modalitate de elaborare şi susţinere a "Programului pentru dezvoltarea Moldovei", susţine ALDE în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb