ALERT Depozitarul Central a reziliat contractul directorului general Adriana Tănăsoiu

Adina Ardeleanu
Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2014

Depozitarul Central a reziliat contractul directorului general Adriana Tănăsoiu

Actualizare 19:30 BVB va solicita explicaţii preşedintelui Depozitarului Central despre revocarea directorului general

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va solicita în mod oficial preşedintelui Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central (DC) toate explicaţiile necesare cu privire la la revocarea directorului general al Depozitarului Central şi numirea noului director general, precizează un comunicat al BVB.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ca răspuns la numeroasele solicitări venite din partea presei financiare, informează că BVB nu a fost informată şi nici consultată cu privire la revocarea directorului general al Depozitarului Central şi numirea noului director general. În plus, motivele deciziei luate de Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central de a revoca directorul general de la îndatoririle sale rămân necunoscute Bursei de Valori Bucureşti. Bursa de Valori Bucureşti va solicita în mod oficial preşedintelui Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central toate explicaţiile necesare cu privire la această situaţie. În acelaşi timp, BVB îşi exprimă aşteptările că starea de guvernanţă corporativă în cadrul Depozitarului Central - o instituţie de importanta sistemica a pieţei de capital şi parte a Grupului BVB - nu se va deteriora în continuare", se spune în comunicat.

---

Actualizare 10:41 Depozitarul confirmă plecarea Adrianei Tănăsoiu

Consiliul de Administratie a decis numirea Silviei Buicănescu în funcţia de Director General al Depozitarului Central după ce în şedinţa de ieri a hotârât încetarea relaţiilor contractuale de mandat dintre Depozitar şi Adriana Tănăsoiu, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit unor surse, motivul pentru care Adriana Tănăsoiu a fost dată afară este încălcarea contractului de mandat.

"Cu o vechime de 18 ani în piaţa de capital, Silvia Buicănescu a ocupat anterior poziţia de Director Operaţiuni Decontare în cadrul Depozitarului Central, din anul 2008", arată sursa citată.

---------

Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central a decis, aseară, rezilierea contractului directorului general Adriana Tănăsoiu, susţin surse din piaţă.

Adriana Tănăsoiu nu a putut fi contactată pentru declaraţii, şi nici Cristian Agalopol, preşedintele Depozitarului Central.

Recent, Adriana Tănăsoiu dăduse în judecată instituţia pe care o conducea cerând Tribunalului Bucureşti să anuleze o decizie a Consiliului de Administraţie (CA), prin care fusese sancţionată.

Ziarul BURSA a scris, într-un articol de luna trecută, că în piaţă existau zvonuri că Adriana Tănăsoiu ar fi fost sancţionată de CA-ul Depozitarului, printre motive fiind faptul că a transmis pieţei, împreună cu Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, la finalul lunii iulie, o scrisoare care anunţa reducerea ciclului de decontare (la "T+2") şi separarea sistemelor de tranzacţionare şi post-tranzacţionare, din 6 octombrie, fără aprobarea prealabilă a boardului. O cerere de avizare a acestei date ar fi fost transmisă şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, de către cei doi executivi, tot fără aprobarea boardului DC.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ei..da?

    Adevarat?

    Foarte bine..ma bucura mult acest lucru. Trebuia mai de mult. De ce ati intarziat atat? 

    Femeia asta lucra de o viata in domeniu iar lucrurile la DC au fost in regula. S-au suparat membrii ca de ce a anuntat ca se face ce s-a promis, in ciuda vaicarelilor din piata. Si a avut dreptate, lucrurile s-au desfasurat normal. Schimbarea sefilor bucuria nebunilor

    ati pus un alret o porcarie de stire nesemnificativa, in loc sa promovati articolul cu francii

    vai de ala care va face politica editoriala 

    Cred ca CA a facut o greseala !

    Acum daca nu exista clauze de confidentialitate vom afla si adevarul despre cazul Harinvest si cum a informat Sobolewski ASF-ul despre nereguli !

    Adriana Tanasoiu chiar se pricepea ! 

    Singurii mohicani ramasi in piata: Alin Barbu la BVB si Dan Paul vesnicul presedinte al celebrei,puternicei si reprezentativei Asociatii a Brokerilor.Sa fim optimisti!Lucrurile chiar se schimba in piata de capital din Romania!

    Vesnica paruiala din piata de capital romaneasca din care ca de obicei ies sifonati profesionistii si raman papagalii! Tanasoiu, o profesionista , concediata de un natarau ca Agalopol, un fost broker anonim ajuns mare sef cand era nevasta-sa comisar la CNVM.

    Un profesionist adevarat stie nu doar ce trebuie facut, ci si maniera in care trebuie facute lucrurile, cu respect fata de toti cei care contribuie pentru succesul unei firme. Uneori se confunda profesionalismul cu un anumit cumul de cunostinte profesionale, care pentru o pozitie de varf devin mai putin relevante fata de arta si stiinta de a conduce activitatile, oamenii si relatiile firmei cu mediul in care activeaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb