ALERT "Romania Invest" vrea să cumpere locuinţe de 40 milioane de euro

A.T.
Companii #Imobiliare / 25 februarie 2010

Fondul de investiţii norvegian "România Invest" a anunţat, astăzi, într-o conferinţă, că va aloca aproximativ 40 milioane de euro pentru achiziţia de apartamente în faza de proiect, în măsura în care va găsi locuinţele potrivite pentru achiziţie. Suma reprezintă doar avansurile ce vor fi achitate în acest an. Decizia fondului a fost luată de întreg comitetul director norvegian, ca urmare a rezultatelor organizaţiei de vânzări ("Be Igloo") în anul 2009 şi profitând de nivelul avantajos al preţurilor locuinţelor din această perioadă.

După cei patru ani de prezenţă în România şi după cinci ani de analiză a economiei româneşti, norvegienii au decis că ţara noastră are un mediu economic stabil, că puterea de cumpărare a românilor va creşte în următorii ani şi că nevoia de locuinţe noi atinge valori care justifică noi achiziţii şi o dezvoltare pe termen lung.

Bjorn Hauge, directorul pentru România al fondului norvegian, a declarat: "Avem încredere în piaţa românească şi în puterea de cumpărare a românilor, dar şi în metodele noastre de vânzare a locuinţelor. Consider că România este, în continuare, o ţară cu potenţial de dezvoltare şi că activitatea fondului în această ţară poate fi extinsă pe mai mulţi ani decât preconizasem iniţial".

Divizia de vânzări a fondului, "Be Igloo", şi-a început activitatea în România în urmă cu un an. "Be Igloo" a vândut şi livrat, în 2009, 45 de apartamente complet finalizate şi alte 10 de la începutul acestui an până în prezent. Directorului de marketing al "Be Igloo", Nimrod Zvik, a declarat că reuşita vânzărilor pe timp de criză se datorează modalităţilor de finanţare flexibile pentru oamenii cu venituri medii în perioada în care băncile nu acordau credite.

Compania intenţionează să vândă şi apartamente în stadiu de proiect, printr-un fond de garantare care să facă sigur şi acest gen de tranzacţie pentru cumpărătorii finali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb