ALERT Sorin Oprescu, reţinut de DNA, sub acuzaţia de luare de mită

Anticorupţie / 6 septembrie 2015



captură foto Antena 3

captură foto Antena 3

Oprescu, dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă

Acesta a fost denunţat de 4 persoane

------------

Actualizare 23:00 Director economic din Primăria Bucureşti, reţinut

Mircea Octavian Constantinescu, director economic în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost reţinut în această seară de procurorii DNA în dosarul de corupţie al primarului Capitalei Sorin Oprescu, potrivit unor surse judiciare.

În acest caz, au mai fost reţinute până acum alte patru persoane, printre care fostul şofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, şi şefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncoveneşti'', Florin Supeală şi Ruxandra Petroi Avasiloae, potrivit Agerpres.

(A.C.)

------------

Actualizare Surse: O parte din banii primiţi de Oprescu azi noapte, găsiţi asupra sa în trafic, iar altă sumă, la locuinţă

O parte din cei 25.000 de euro pe care Sorin Oprescu i-ar fi primit drept mită ieri noapte au fost găsiţi asupra sa în trafic, iar restul la reşedinţa de la Ciolpani, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Sursele citate au explicat că Sorin Oprescu a primit bani marcaţi, sub supraveghearea procurorilor, care însă nu au putut face flagrantul imediat ce edilul a intrat în posesia banilor, pentru că la locul faptei se aflau alte persoane care nu trebuiau să ştie despre dosarul lui Oprescu, pentru că ar fi putut divulga informaţii altor suspecţi.

Astfel, Oprescu a plecat cu banii, fiind monitorizat permanent de anchetatori.

Primarul a plecat ieri noapte către un alt suspect cercetat în dosar pentru a-i remite o parte din suma primită ca mită, au mai spus sursele citate.

Atunci anchetatorii au considerat oportun să-l reţină pe primar şi l-au oprit în trafic, nu departe de locuinţa sa de la Ciolpani.

Potrivit surselor citate, o parte din banii primiţi mită de Oprescu au fost găsiţi asupra sa, iar o parte la locuinţa sa. Toţi banii marcaţi au fost găsiţi şi recuperaţi de anchetatori.

(A.C.)

------------------

Actualizare Iohannis: "Acesta este un semnal că lupta anticorupţie merge în forţă"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat azi, la Mioveni, că reţinerea primarului Sorin Oprescu este un eveniment trist, dar reprezintă un semnal că lupta anticorupţie continuă în forţă.

Iohannis a participat la evenimentul "Renault Day" organizat pe platforma Dacia de la Mioveni.

(A.C.)

----------------

Actualizare 19:13 Surse: Directoarea Palatului Mogoşoaia şi adjunctul său, reţinuţi

Şefa Palatului Mogoşoaia şi adjunctul său au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, potrivit unor surse judiciare.

(A.C.)

--------------

Actualizare 18:30 Avocat al primarului: "Banii erau un împrumut"

Avocatul unui angajat al Primăriei: "Clientul meu este acuzat de luare de mită"

Avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, a declarat pentru România TV că banii primiţi de primar erau de fapt un împrumut pentru achitarea taxelor şi că acuzaţiile procurorilor" se bazează pe «deducţii» ale unor persoane". Potrivit România TV, avocatul a explicat că primarul nu ştia că proveneau din mită.

"Era de datoria DNA să clarifice mai bine acest dosar, nu să arunce în arest un om doar pe vorbele aruncate de alţi inculpaţi", a declarat avocatul Alexandru Chiciu, pentru România TV.

Avocatul lui Şucală Florin, angajat într-o direcţie subordonată Primăriei, a precizat că clientul său este acuzat de fapte de corupţie, printre care luarea de mită.

(A.C.)

-----------------

Actualizare 18:01 Oprescu a discutat cu un alt inculpat din dosar când a ajuns la DNA

Procurorii mai notează în referat că, după momentul aducerii la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inculpatul Sorin Oprescu a discutat cu (.....) pe holul instituţiei, indicându-i în mod repetat că "Nu dăm declaraţii...", "N-o să dăm declaraţii.", "Nu dăm declaraţii, chemăm avocatu`".

După acest moment, inculpatul a început să-i adreseze întrebări lui (.....), menite să afle dacă acesta din urmă, prezent în sediul DNA când a ajuns primarul, a reuşit să afle probatoriul existent. Astfel, după ce inculpatul Oprescu a întrebat "Erau marcaţi?" şi, aflând că (.....) nu cunoaşte această informaţie, a stabilit strategia pe care o va urma, cerându-i suspectului să facă la fel, după cum reiese din referat: "Banii. ...[neinteligibil, vorbeşte în şoaptă]... ai venit să... doamna (.....) cu Groapa...", "De aia..", mai precis "De aia te-am chemat, cu Groapa... madam (.....) ..", încercând aşadar să determine suspectul să susţină că motivul sosirii sale în imobilul de la (.....) nu avea legătură cu vreo sumă de bani.

În document, procurorii precizează că, pe parcursul zilei de ieri, la imobilul din com. (.....) al inculpatului Oprescu, unde a avut loc întâlnirea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, iar la dispoziţia organelor de urmărire penală au fost puse la dispoziţie sumele de 31.350 lei şi, mai ales, suma de 18.000 euro.

Sorin Oprescu nu a dorit să dea declaraţie în cauză, nici în calitate de suspect şi nici în calitate de inculpat, mai spun procurorii.

Referatul precizează: "În concret, din discuţiile purtate (.....) rezultă existenţa unei înţelegeri cu caracter de continuitate între Sorin Oprescu, pe de o parte, şi (.....) şi (.....), pe de altă parte, în baza căreia cei din urmă cereau sume de bani de la contractorii privaţi care doreau să se afle în relaţii contractuale cu instituţiile din subordinea primarului pentru ca ulterior, pe măsură ce de la bugetul Municipiului Bucureşti erau plătite lucrările executate, o parte din aceşti bani, sub formă de mită, să se întoarcă la (.....) şi (.....) şi, prin intermediul lor, la inculpatul Oprescu.

Din înregistrarea întâlnirii de la (.....) rezultă cu claritate că (.....) i-a remis lui Sorin Oprescu 25.000 euro din suma de 60.000 euro pretinsă de la denunţători pentru contractul nr. (.....) /26.05.2015, iar acesta i-a acceptat.

Din însăşi găsirea sumei de 5.000 euro asupra inculpatului Sorin Oprescu, precum şi a sumei de 9.400 euro la martora (.....) căreia tot inculpatul i-a remis în aceeaşi seară, ambele sume menţionate fiind constituite exclusiv din bancnote ale căror serii corespund cu cele din procesul-verbal de p(.....) a sumei de 25.000 euro către (.....), rezultă fără putinţă de tăgadă însuşirea de către inculpat a mitei de 25.000 euro".

Şpaga - dată pentru lucrări la Administraţia Cimitirelor

În cursul anului 2014, cât şi în cursul anului 2015, "instituţia pe care o conduce (.....) şi care se ocupă cu cimitire şi un crematoriu, a avut alocat un buget atipic de mare faţă de celelalte instituţii din subordinea Primarului, raportat la importanţa pentru comunitate a serviciilor prestate şi la notorietatea insuficienţei fondurilor bugetare (astfel, în anul 2014 a primit alocare bugetară pentru a încheia patru din contractele subsecvente pentru lucrările de alimentare cu apă şi drenaj, deşi potrivit documentaţiei de achiziţie publică acestea urmau a fi încheiate eşalonat pe parcursul perioadei 2014 - 2017, în timp ce în anul 2015 a primit un buget de 82.182 mii lei, în condiţiile în care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement au primit sume mult mai mici - 55.072 mii lei, respectiv 58.226 mii lei)", susţin procurorii anticorupţie.

Din acele 81 de milioane, aproximativ 50 de milioane erau alocate pentru două contracte ce urmau a fi încheiate de Administraţia Cimitirelor cu S.C. (.....) S.R.L., controlată de (.....), dar de care era foarte interesat şi (.....), pentru lucrările de reparare a aleilor din cimitire, contracte care însă nu au mai fost încheiate din cauza nerentabilităţii pentru executant a lucrărilor urmare a schimbării soluţiei tehnice prin raportare la oferta cu care câştigase procedura de atribuire, mai spun procurorii.

(A.T.)

-----------------

Actualizare 18:06 Fostul şofer al lui Oprescu a fost reţinut

-----------------

Actualizare 17:43 Mită lăsată sub perna de la canapea

Referitor la modul în care avea loc remiterea mitei, referatul procurorilor precizează că " (.....) a învederat că prima dată după ce a luat mită, (.....) a fost cea care i-a stabilit o întâlnire la (.....) cu inculpatul Sorin Oprescu. În ziua şi ora indicate de (.....)(ora 22-23), primarul a ajuns la acel imobil după (.....), indicându-i celui din urmă să-şi lase telefoanele mobile în bucătărie. Acesta din urmă i-a arătat banii pe care îi avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mită de 15.000 euro), într-o pungă de carton, tip pungă de cadou iar primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele două canapele din living, i-a indicat să-i pună banii acolo, ceea ce (.....) a şi făcut. Inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a spus simplu «Mulţumesc», după care l-a întrebat pe (.....) «Alte probleme?» şi, cum răspunsul celui din urmă a fost negativ, întâlnirea s-a terminat.

Tot cu această ocazie inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA i-a mai spus lui (.....) să fie atent când vine acolo, în sensul de a se deplasa pe mai multe străzi din (.....) înainte de a ajunge la imobil şi, totodată, să se uite în spatele său ca să verifice să nu fie urmărit".

Aparat de bruiaj

Referitor la măsurile de precauţie ale inculpatului Sorin Oprescu, un denunţător a mai indicat că într-un foişor aflat în curtea imobilului de la (.....) se află un aparat de aproximativ 100 X 75 cm în care sunt obligaţi să îşi lase telefoanele mobile atunci când discută în foişor. Despre acest aparat (.....), zis "(.....)" i-a spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate, conform procurorilor.

(A.T.)

--------------------

Actualizare 17:31 Referat: Un denunţător i-a dat 1 milion euro mită lui Oprescu

Unul dintre denunţători este angajat al Primăriei

Din referatul procurorilor DNA mai reiese că denunţătorul a putut aprecia, cu caracter general, că "din 2013 şi până în prezent a fost la (.....) de aproximativ 20 de ori (fără a putea particulariza pentru fiecare dintre anii implicaţi) şi, din ce îşi aminteşte, o singură dată nu i-a remis mită inculpatului Sorin Oprescu, ultima oară crezând că a fost în urmă cu 2 luni sau 2 luni şi jumătate. Sumele remise la fiecare întâlnire variau între 20.000 euro şi 60.000 euro. În total, în perioada 2013-2015, denunţătorul i-a remis primarului, după aproximarea sa, 1.000.000 euro".

Procurorii susţin că sumele remise primarului de către denunţători în anul 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita pe care o încasa de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la C.C.P.B.P.B. (n.r. Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti), iar o altă parte provenea de la un contract menţionat încheiat de aceeaşi instituţie cu o societate comercială. Sumele remise în anul 2014 proveneau în parte de la lucrările de la "apă şi canal" efectuate la A.C.C.U. (n.r. Administraţia Cimitirelor), respectiv diferenţa de la lucrările de "Gard" efectuate la C.C.P.B.P.B. de societatea denunţătoare.

Din referatul procurorilor reiese că unul dintre cei patru denunţători este angajat al Primăriei şi la vremea aceea era apropiat al primarului Capitalei.

(A.T.)

----------

Actualizare 17:29 Surse: O parte din bani au ajuns la o jurnalistă

O parte din banii primiţi ca mită în dosarul primarului Capitalei Sorin Oprescu au ajuns la o fostă jurnalistă, potrivit unor surse citate de Agerpres. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, banii au fost recuperaţi.

(A.C.)

-----------------

Actualizare 17:24 Avocat: "Sorin Oprescu nu a pretins şi nu a primit bani pentru atribuirea contractelor"

(A.C.)

----------------

Actualizare 17:12 Referat procurori: Încă 9 persoane, cercetate în dosar

Încă nouă persoane sunt cercetate în dosarul lui Oprescu pentru infracţiuni precum luare de mită, complicitate la luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la spălarea banilor, dare de mită şi complicitate la dare de mită, conform referatului cu propunerea de arestare preventivă transmis Ziarului BURSA.

(A.C.)

-------------

Actualizare 15.02 Edilul Bucureştiului a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei

Actualizare 14:19 Oprescu a fost scos în cătuşe de mascaţi din locuinţa sa

Mascaţii au ridicat probe de la reşedinţa edilului Capitalei Sorin Oprescu, din Ciolpani, înainte ca acesta să fie scos în cătuşe din clădire pentru a fi dus cu duba Poliţiei.

(A.C.)

----------------

Actualizare 12:49 Nicuşor Dan: "Sorin Oprescu trebuie să demisioneze"

Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul şi fost candidat la Primăria Generală, spune că Sorin Oprescu trebuie să demisioneze, reţinerea primarului general pentru fapte de corupţie confirmând demersul USB de strângere de semnături pentru demiterea edilului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"La sfârşitul lunii iulie am făcut o analiză a activităţii celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, în care am subliniat amploarea fenomenului corupţiei la nivelul acestei instituţii. Le-am cerut atunci bucureştenilor să vină alături de noi şi să ne susţină în demersul nostru de a strânge semnături pentru demiterea lui Oprescu. Sorin Oprescu, capul corupţiei din Primăria Capitalei, trebuie să demisioneze chiar astăzi", susţine Nicuşor Dan.

(A.C.)

----------------

Actualizare 12:27 Surse: Fostul şofer al primarului este angajat acum la Administraţia Cimitirelor

Fostul şofer al lui Sorin Oprescu, prezent la sediul DNA pentru audieri, este acum angajat la Administraţia Cimitirelor, ne-au declarat surse familiare cu situaţia.

(A.T.)

Alina Gorghiu îi cere demisia lui Oprescu: "Soluţia pe viitor este o administraţie PNL"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îi cere, într-un mesaj pe Twitter, demisia primarului general Sorin Oprescu, după reţinerea acestuia de DNA, ea afirmând că soluţia potrivită pe viitor este "o administraţie nouă, integră, liberală".

"După reţinerea lui Sorin Oprescu, soluţia potrivită azi - demisia. Iar soluţia potrivită în viitor - o administraţie nouă, integră, liberală", a scris Gorghiu.

PMP: "Sorin Oprescu trebuie să demisioneze imediat!

Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere, pritr-un comunicat remis azi redacţiei, demisia primarului Bucureştiului, afirmând că oraşul este şi el afectat de corupţie la cel mai înalt nivel.

"Rezonanţa internă şi externă a cestui caz fără precedent, chiar şi pentru o ţară recunoscută pentru o administraţie profund coruptă, îl obligă pe Sorin Oprescu să demisioneze imediat din funcţia de Primar General, înainte de a aduce un prejudiciu de imagine uriaş bucureştenilor", conform sursei.

Eugen Tomac, preşedintele PMP: "Reţinerea primarului general confirmă reflexele de mână lungă care au dominat clasa politica de tranziţie. Primarul USL, Sorin Oprescu, a fost atât de sigur pe el încât a avut impresia ca poate face orice cu resursele Bucureştiului. E tot mai clar că ghilotina DNA este hotărâtă sa smulgă din rădăcini acest reflex ticălos al tranziţiei. Un primar trebuie sa răspundă doar în fata comunităţii care l-a ales, nu în faţa unor grupuri de interese care îl transformă în slugă".

(A.C.)

--------------

Actualizare 12:12 B1: Suspecţi ar fi şi fostul şofer al lui Oprescu şi directorul economic al Primăriei

------------------

Actualizare 12:05 Avocat: "La o primă analiză a dosarului pot spune că acuzaţiile DNA sunt nefondate"

Alexandru Chiciu, avocatul edilului capitalei Sorin Oprescu, afirmă că acuzaţiile DNA sunt nefondate şi se bazează pe ''deducţii'' ale unor persoane, transmit surse din presă.

Totodată, el subliniază că Direcţia naţională Anticorupţie ar fi trebuit să ''clarifice'' mai bine dosarul lui Oprescu.

''Este prematur să fac declaraţii la acest moment. Vă rog să înţelegeţi că noi, avocaţii, încercăm să tratăm cu echilibru acest caz şi să nu cădem în plasa afirmaţiilor nefondate. La o primă analiză a dosarului, pot spune că acuzaţiile DNA sunt nefondate. Ele se bazează pe «deducţii» ale unor persoane, fapt inacceptabil într-o asemenea situaţie. Clientul meu m-a mandatat să vă spun că niciodată nu a cerut bani, direct sau indirect, prin intermediari, de la nimeni. Banii nu au fost primiţi de la denunţători, iar domnul Oprescu nu ştia provenienţa lor. Era de datoria DNA să clarifice mai bine acest dosar, nu să arunce în arest un om doar pe vorbele aruncate de alţi inculpaţi'', a declarat presei Chiciu.

(A.C.)

---------------

Actualizare 12:00 Surse: Oprescu a fost denunţat de 4 persoane

---------------

Actualizare 11:54 Realitatea TV: Fratele edilului Capitalei, Dorin Oprescu, adus la DNA

(A.C.)

-------------

Actualizare 11:38 Surse: Percheziţii la Primăria Capitalei şi în instituţii subordonate

Realitatea TV: Cosmin Mateescu, angajat al direcţiei de urbanism al Capitalei, reţinut de procurori

Surse: Banii primiţi de Oprescu erau marcaţi de procurori

Procurorii DNA fac, astăzi, percheziţii în mai multe locuri din Bucureşti şi judeţele Bacău, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv la Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi la Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", în dosarul în care a fost reţinut primarul Sorin Oprescu, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Oprescu asistă la percheziţiile care au loc la casa lui de la Ciolpani, judeţul Ilfov, alte percheziţii derulându-se la primărie, instituţii din subordine şi sediile unor firme, conform surselor.

În acelaşi dosar instrumentat de procurorii anticorupţie a fost reţinut şi Cosmin Mateescu, angajat al direcţiei de urbanism al Capitalei, relatează Realitatea TV.

Potrivit surselor citate de presă, banii primiţi de Oprescu erau marcaţi de DNA.

(A.C.)

----------------

Actualizare 10:37 DNA: Percheziţii în 13 locaţii din Bucureşti, Bacău, Călăraşi şi Ilfov

Angajaţi ai Primăriei Capitalei, aduşi la DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2013 - 2015, arată un comunicat emis de DNA.

"Astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate în municipiul Bucureşti, şi judeţele Bacău, Călăraşi şi Ilfov, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", conform sursei citate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Angajaţi ai Primăriei Capitalei au fost aduşi la sediul DNA pentru a fi audiaţi în dosarul în care edilul Bucureştiului Sorin Oprescu a fost reţinut pentru luare de mită, potrivit Digi24.

Oprescu, despre arestarea lui Wigler: "Nu ai decât două variante: ori eşti prost, ori eşti prost!"

Întrebat în prima jumătate a lunii iunie cum comentează arestarea consilierului său personal Solomon Wigler, dar şi ancheta declanşată împotriva premierului Victor Ponta, Oprescu a răspuns: "Sunt două dimensiuni: dimensiunea războiului politic şi dimensiunea faptelor. Wigler răspunde pentru faptele lui. Restul cred că trebuie privite, cel puţin iniţial, ca având prezumţia de nevinovăţie. Nu trebuie să confundăm niciodată razboiul politic cu ceea ce înseamnă realitatea în care trăim", potivit Mediafax.

Zâmbind, edilul Bucureştiului le-a răspuns jurnaliştilor că dacă ar fi ştiut ce face consilierul lui personal acesta n-ar mai fi fost acolo. "Chestiunea se pune în felul următor: este o activitate colectivă, însă răspunderea este individuală. Când nu faci socoteala şi nu te gândeşti foarte bine la ceea ce pierzi în câteva minute - şi mă refer la onorabilitate, atunci înseamnă că nu ai decât două şanse: ori eşti prost, ori eşti prost", a precizat edilul.

(A.C.)

-----------------

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită, şi urmează să fie prezentat, astăzi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează: "În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înfiinţat în administraţia locală din Municipiului Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti.

Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.

Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucureşti facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, precum şi pentru Primar".

Potrivit procurorilor, la data de 05.09.2015, în baza unei înţelegeri prealabile cu conducătorul unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi de cei doi de la un număr de patru denunţători pentru edilul municipiului Bucureşti.

Procurorii fac percheziţii acasă la Sorin Oprescu, potrivit unor surse citate de televiziunile de ştiri.

La începutul lunii iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri. În motivarea deciziei de arestare a lui Wigler, judecătorul arăta că acesta a perseverat în încercarea de a obţine foloase materiale prin faptul că lăsa să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din Primăria Capitalei.

În anul 2014, Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei infrastructură din Primăria Capitalei, a fost arestat preventiv pentru că ar fi solocitat mită de la firmele care executau lucrări publice pentru municipalitate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. T-ea prins astia, ce ne facem noi, minoritarii PESEDEI, ajungem la ZDUP, valeo, sa dea DOTTORE ordonanta sa ne scape ca ne zice oamenii CIUMA ROSIE da noi vrem doar PARAI ca sa ne falim ca minoritari ce este

    1. dar cu Chiliman cu este mah, ciuma galbena bovina ce esti

    Era evident ca, dupa arestarea porcilor apropiati, care, normal, si-au bagat ritul in troca doar sub atenta supraveghere si la ordinele marelui porc, era doar o chestiune de timp pina la arestarea porcului sef.

    Umbra care se lasa asupra actiunii organelor este data de faptul ca ceilati mari porci, ca dor n-o fi singurul porc! care si-a facut averile, pe spinarea poporului, la Primaria Capitalei – Videanu, Basescu, hahalerele Lis si Halaicu, dorm inca linistiti in mausoleele lor, nederanjati pare-se de organe. 

    Lupta anticoruptie trebuie dusa neabatut, cu fermitate, pina la victoria finala. Daca organele nu inteleg acesta situatie elementara, eforturile poporului de a sustine anual prin cei cca 40 mld de euro ai bugetului de stat un aparat monstruos de labartat, care, pin a in prezent s-a dovedit ineficient, doar a saracit tara si poporul ei!, sunt zadarnice si mai bine nu ar fi facute!

    1. in caz afirmativ nu e nicio problema ca nu trebuie sa plateasca impozit la profitul reinvestit :-) "executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10%" Baietii chiar au cunostiinte economice. De ce nu au cerut din profitul net? Macar stiau ca e impozitat. Sau o fi EBITDA?

      ca poate sa treaca pe noua lege pe care o doreste Viorel unde cadrele medicale , bineinteles dupa interventia chirurgicala au dreptul sa primeasca sub forma materiala un insemn al recunostiintei pacientului:-) Oare de ce o fi suferit baietii. Aveau si ei un activ mic ca al doamnei Gheorghe?

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb