ALEXANDRU PETRESCU, ESOP: "Volumul tranzacţiilor cu birouri în provincie va creşte cu 30-35%, în 2016"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 9 februarie 2016

Pe primele trei locuri în top vor rămâne Iaşi, Timişoara şi Craiova

Volumul tranzacţiilor de închiriere de birouri în afara Capitalei a crescut la o suprafaţă totală de circa 50.000 mp, în 2015, cu 32% mai mult decât în 2014, iar nivelul va creşte cu 30-35% şi în acest an, după cum ne-a declarat Alexandru Petrescu, managing partner al ESOP Consulting, menţionând că "vedetele" din acest an vor rămâne, ca anul trecut, Iaşi, Timişoara şi Craiova.

Potrivit sursei citate, există un tandem care face posibilă dezvoltarea pieţei de birouri din marile oraşe ale României, respectiv cererea de forţă de muncă a companiilor IT&C şi de outsourcing şi creşterea ofertei de calitate a spaţiilor de birouri, în clădiri noi, la standarde internaţionale.

"România se află pe locul doi în topul Tehnologia CE Fast 50 top Deloitte, după Polonia, şi acest lucru se materializează într-un interes din ce în mai mare al investitorilor pentru piaţa de muncă din România şi, implicit, pentru acomodarea ei, nu doar în Capitală, ci în toate marile centre universitare", a arătat domnul Petrescu, subliniind că ESOP a înregistrat două mari tranzacţii de birouri în 2015 - închirierea unei suprafeţe de 4.000 mp, în complexul City Business Center din Timişoara şi a unei suprafeţe de 1.000 mp către Cegeka în Palas din Iaşi.

Alexandru Petrescu a adăugat: "În 2016, trendul se va păstra, interesul pentru forţa de muncă din afara Capitalei va fi la fel de mare, iar acest val de firme multinaţionale şi de companii româneşti mari care vor alege oraşele secundare va duce la întărirea încrederii investitorilor imobiliari în piaţa de birouri din aceste localităţi. Ca urmare, estimăm că, în acest an, calitatea clădirilor noi din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi stabilitatea acestui business local va atrage şi mai mulţi investitori imobiliari internaţionali, precum NEPI (care are deja investiţii la Timişoara şi Cluj, iar pe termen lung le vor urma exemplul şi locurile următoare din topul oraşelor cu tranzacţii de birouri - pieţele secundare precum Craiova sau Braşov".

Printre marii chiriaşi de spaţii de birouri care şi-au îndreptat atenţia spre alte centre universitare, în afara Capitalei, în ultimul trimestru din 2015 se numără compania de IT Cegeka, care a închiriat un spaţiu de circa 1.000 mp la Iaşi, şi Centric IT Solutions, care a închiriat 1.700 mp tot în Iaşi.

Potrivit sursei citate, tot în această perioadă, WeLocalize a închiriat un spaţiu de birouri de 600 mp, iar OSF o suprafaţă de 550 mp de birouri în Cluj-Napoca.

În plus, alte companii care au închiriat birouri în primele nouă luni din 2015 au fost Xerox (în Iaşi), Accenture Services (în Iaşi, dar şi în Timişoara), Hella (în Timişoara), Amazon (în Iaşi), Bitdefender şi UniCredit în Iaşi sau Ness înTimişoara.

Clădirile de birouri din provincie în care s-au tranzacţionat spaţii mari în 2015 au fost Palas şi Unites Business Center 3 din Iaşi, City Business Center şi UBC Open Ville din Timişoara, Cluj Business Center şi The Office din Cluj-Napoca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb