ALI KHAMENEI :  "Este esenţial să se pună capăt prezenţei SUA în Orientul Mijlociu"

F.F.
Internaţional / 8 ianuarie 2020

Ali Khamenei (sursă foto: Twitter)

Ali Khamenei (sursă foto: Twitter)

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a apreciat miercuri că riposta militară iraniană faţă de Statele Unite este insuficientă şi că este esenţial, în opinia sa, să se pună capăt prezenţei americane în Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

"O acţiune militară ca aceasta nu este suficientă", a declarat Ali Khamenei într-un discurs transmis în direct de televiziunea iraniană, la câteva ore după tirurile de rachete iraniene vizând baze în care se află forţe americane în Irak.

"Esenţialul este să se pună capăt prezenţei corupătoare a Americii în regiune", a subliniat el, îndepărtând posibilitatea unei reluări a discuţiilor cu Statele Unite pe tema Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

Iranul a tras rachete asupra unor baze în care se află militari americani în Irak, o ripostă faţă de asasinarea de către Washington a puternicului general iranian Qassem Soleimani, care nu face decât să agraveze riscul izbucnirii unui război, relatează AFP.

În total - într-o jumătate de oră - 22 de rachete s-au abătut asupra a două baze irakiene - Ain al-Assad (vest) et Erbil (nord) - în care sunt instalaţi militari străini, majoritatea americani, a anunţat armata irakiană, exact la ora la care un tir cu un avion american fără pilot (dronă) îl omora pe general la Bagdad cu cinci zile mai înainte.

Aceste raiduri - care potrivit armatei irakiene nu au făcut victime în rândul său - este primul răspuns al Teheranului la asasinarea arhitectului strategiei sale în Orientul Mijlociu. Ele alimentează temeri cu privire la o escaladare regională sau la izbucnirea unui război, în pofida faptului că liderii american şi iranian au părut rapid că vor să calmeze situaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb