Alpha Bank România lansează aplicaţia "Kids"

M.D.
Bănci-Asigurări / 6 iunie 2018

Sergiu Oprescu

Sergiu Oprescu

Alpha Bank România în parteneriat cu Asociaţia pentru promovarea performanţei în educaţie (APPE) şi dezvoltatorul Tara Interactive lansează "Kids - o afacere de succes", aplicaţie dedicată preşcolarilor şi elevilor de şcoală primară pentru a-i ajuta să înveţe şi să practice concepte financiare, informează comunicatul de presă remis redacţiei.

"KIDS - o afacere de succes este o combinaţie de jocuri educaţionale, rezolvarea problemelor şi chestionare. Într-o manieră plăcută şi utilă, conţinutul educaţional al aplicaţiei aduce in atenţia copiilor diferite principii financiare, cum ar fi economisirea, gestionarea înţeleaptă a cheltuielilor, sau stabilirea de obiective", se mai arată în comunicat.

Prin joc şi distracţie, copiii vor descoperi, printre altele, ce înseamnă să gestioneze banii, să cumpere materiale şi să plătească cheltuielile. În funcţie de câţi bani vor cheltui, vor putea vinde şi economisi. Pe măsură ce îşi dezvoltă afacerea, vor trebui să-şi gestioneze cheltuielile şi să facă profit.

Sergiu Orpescu, preşedinte executiv, Alpha Bank Romania a declarat că "Educaţia este una dintre cele mai importante teme în dinamica timpurilor noastre. Investiţia în educaţia copiilor noştri este cel mai sigur mod de a le securiza viitorul, chiar dacă este un ciclu lung ce necesită atenţie şi dedicaţie. Trăim într-o lume din ce în ce mai complexa atât din punct de vedere al avansului tehnologic, cât şi al instrumentelor şi nevoilor financiare. Este, astfel, de datoria noastră să le punem la dispoziţie toate instrumentele necesare intergrării conceptelor financiare într-un mod cât mai facil".

Ligia Georgescu-Golosoiu, presedinte APPE, punctează: "Educaţia financiară reprezintă inovaţie în educaţie prin metodele şi tehnicile moderne de predare utilizate, prin dezvoltarea creativităţii si gândirii logico-matematice la elevi, prin imbinarea formalului cu non-formalul şi prin interdisciplinaritatea materiei de studiu (sunt îmbinate noţiuni de matematică financiară, limba română, desen, istorie, geografie, comunicare, antreprenoriat etc). Prin predarea educaţiei financiare în şcolile din România, urmărim aplicarea celor mai bune practici din Uniunea Europeană (recomandate atât de OECD, cât şi de BCE) cum ar fi: utilizarea aplicaţiilor informatice pe teme economice (gamification) sau digitalizarea manualelor în vederea formării noii generaţii şi în vederea cultivării respectului faţă de munca, bani, persoane si instiţutii".

Vlad Lepădatu, director general, TARA Interactive susţine: "Kids - o afacere de success" a venit din dorinţa noastră, ca parinţi, de a contribui la educaţia financiară a copiilor prin joc. Inspirat de fetiţele mele, am creat şi dezvoltat împreună cu echipa de la Tara Interactive această aplicaţie care să reproducă situaţii de viaţă şi să vină, astfel, cât mai firesc, cu primele noţiuni de educaţie financiară şi antreprenoriat, la şcoală sau acasă". Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare pe iOS, Android din paginile dedicate aplicaţiilor, dar şi de pe www.alphabank.ro şi www.appe.ro .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb