Ambasada Rusiei în România şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Victoriei asupra fascismului

Comunicate de presă / 28 aprilie 2016

Ambasada Federaţiei Ruse în România şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti marchează data de 9 mai, când se împlinesc 71 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, cu o serie întreagă de programe şi activităţi.

Pe 22 aprilie a fost deja lansata la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură actiunea internaţională "Panglica lui Sf. Gheorghe"; această panglică este purtată de urmaşii celor ce au dobândit Victoria în 1945 ca un omagiu vitejiei celor care au căzut pe câmpurile de luptă din cel de-al Doilea Război Mondial, celor care au supravieţuit bătăliilor sale. Culorile sale provin de la înalta decoraţie înfiinţată de Ecaterina II şi au fost preluate de Ordinul Gloriei, instaurtă în noiembrie 1943.

Pe 4 mai la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti are loc deschiderea expoziţiei în aer liber "Ziua Victoriei" cu o serie impresionantă de fotografii, reprezentând atât cele 1418 de zile, cât a durat Marele război pentru apărarea Patriei, cât şi reflectând sentimentele oamenilor serbând Ziua Victoriei în 1945.

Joi, 5 mai, Ambasada Federaţiei Ruse în România împreună cu Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Vă invită la Palatul Parlamentului, unde în sala C.A. Rosetti va avea loc o serie de manifestări culturale dedicate fenomenului Holocaustului şi Victoriei asupra fascismului, anume vernisajul expoziţiei de fotografie şi documente selectate din arhivele de stat din Rusia, materiale care au fost puse la dispoziţie de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, de Comitetul pentru Relaţii Internaţionale Sankt-Petersburg. Holul central de la Palatul Parlamentului v a găzdui o impresionantă expozitie de fotografii. De asemenea, elevi Şcolii de pe lângă Ambasada Rusiei în România, liceul Hristo Botev şi liceul Lauder-Reut vor recita poezia "Jdi menia" ("Aşteaptă-mă"), de K. Simonov, în rusă, română şi ivrit.

Un invitat de excepţie al programului artistic Ansamblul Folcloric de Stat "Rossia", înfiinţat de Liudmila Zîkina. Alături de aceşti artişti vor participă ansamblul de Dans "Ciubcik", Bucharest Klezmer Band şi interpreta Georgiana Maria Chiriţă. Artiştii interpretează cântece din anii războiului, romanţe şi cântece populare ruseşti.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii Federaţiei Ruse, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, Comunitatea Ruşilor-Lipoveni din România şi Uniunea Comunităţilor Evreieşti din România. Partenerii evenimentului sunt: Ambasada Rusiei în România, Ambasada Israelului în România, Camera Deputaţilor a Parlamentului României. La eveniment vor participa veterani membri ai Uniunii Veteranilor Moscova şi ai Asociaţiei Veteranilor din România.

Ambasadorii Federaţiei Ruse ES Dl Oleg Malghinov şi al Israelului ES Dna Tamar Samash vor tine discursuri la desciderea oficială a expoziţiei de fotografii dedicate fenomenului Holocaustului şi Victoriei asupra fascismului.

Ambasada Rusiei in Romania organizează, vineri, 6 Mai o ceremonie solemna de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Soldatului Sovietic din cimitirul ostasilor sovietici Herastrau, prilej cu care ambasadorul Oleg Malghinov va ţine o cuvântare.

Filmul "Zboară cocorii" în regia lui Mihail Kalatozov - o autentică etapa în redarea artistică a temei războiului pe ecran va derula la Centrul Rus pe 6 mai. Filmul datează din 1957, în 1958 el a câştigat Marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Pe 9 Mai când Rusia serbează Ziua Victoriei, în conformitate cu statutul iniţiativei civice Regimentul Nemuritor, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură se anunţă întâlnirea tuturor celor care doresc să păstreze şi să ducă mai departe în familiile lor memoria despre ostaşii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Se presupune că cei care vor participa la eveniment vor avea în mâni fotografiile rudelor lor - veterani. Asemenea întâlniri se ţin pe 9 mai în diferite locuri de pe mapamond. În Rusia anul trecut numărul participanţilor a fost de aproximativ 12 milioane de oameni.

Unul dintre rezultatele Victoriei asupra fascismului a fost consolidarea Europei. Procesele social-economice care au avut loc după sfârşitul războiului au contribuit şi la dezvoltarea relaţiilor între România şi Rusia. Să sperăm că opurtunitatea de a afla mai multe despre Rusia prin intermediul a asemenea activităţi şi programe va sprijini această cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb