AMBASADORUL FRANŢEI LA BUCUREŞTI: "Valoarea schimburilor comerciale cu România, record de peste 7 miliarde euro"

V.B.
Companii #Comerţ / 11 februarie 2014

Valoarea schimburilor comerciale dintre ţara noastră şi Franţa a atins, anul trecut, un nivel record, de peste 7 miliarde de euro, a declarat, astăzi, Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Domnia sa a explicat, la Forumul de afaceri"Franţa - Europa de Sud-Est": "Acest eveniment constituie o ilustrare a voinţei pe care o împărtăşesc ambele noastre ţări pe direcţia dezvoltării economice în acest cadru geografic promiţător, care este Europa de Sud-Est. Aş vrea să vă subliniez satisfacţia mea în ceea ce priveşte România ca gazdă a acestui eveniment. Europa de Sud-Est este o piaţă puternică, de 70 de milioane de locuitori, în creştere continuă.

România este una dintre principalele economii ale regiunii. Dezvoltarea României a apărut ca o creştere plăcută în 2013, o creştere de 2,8%, şi se îndreaptă din ce în ce mai mult către standardele europene cu un cadru financiar din ce în ce mai important de 40 miliarde de euro pentru 2014 - 2020. Noi putem juca un rol important la obiectivul acesta de convergenţă, mai ales din punct de vedere al investiţiilor directe. Este vorba şi de un parteneriat privilegiat între Franţa şi România, după cum ne demonstrează şi schimburile noastre comerciale. În 2013, s-a atins un nou record, cu peste 7 miliarde de euro ca valoare a schimburilor comerciale dintre cele două ţări, Franţa fiind pe locul trei în rândul partenerilor economici ai României".

Diplomatul a adăugat că ţara noastră este un teritoriu unde prezenţa economică franceză are cea mai mare densitate din lume. Philippe Gustin a mai arătat că unul dintre obiectivele forumului îl constituie facilitarea de întâlniri între partenerii economici potenţiali.

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti organizează, marţi şi miercuri, Forumul de afaceri "Franţa - Europa de Sud-Est". La deschidere, au participat premierul Victor Ponta, ambasadorul Franţei la Bucureşti şi directorul general al Ubifrance, Christophe Lecourtier.

Forumul reuneşte reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, ce activează în: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale. Afaceriştii francezi au, astfel, ocazia să îi întâlnească pe potenţialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori şi un potenţial important de creştere economică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb