AMBASADORUL MARII BRITANII, LA BVB: "Companiile listate la Bucureşti pot face pasul şi către bursa londoneză"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 februarie 2011

"Companiile listate la Bucureşti pot face pasul şi către bursa londoneză"

La două zile după ce directorul general al Bursei de Valori Bucureşti afirma că nu este de acord cu listarea Fondului Proprietatea la altă bursă, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră a declarat, chiar la BVB, că societăţile listate la Bucureşti pot face un pas înainte prin lis-tarea la o altă bursă, precum cea de la Londra.

Prezent la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a BVB, ambasadorul Marii Britanii este de părere că va exista un interes mare din partea Bursei londoneze pentru o cooperare mai strânsă cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), mai ales acum, după listarea "Fondului Proprietatea" la BVB.

Valentin Ionescu, directorul general al BVB, a declarat, sâmbătă, că nu ar dori listarea FP şi la o altă bursă, interesul său fiind atragerea inves-titorilor străini aici şi consolidarea bursei bucureştene pentru ca societăţile autohtone să nu migreze către alte pieţe.

"Sunt la curent cu declaraţiile directorului general al Bursei şi înţeleg că este prioritară consolidarea bursei de la Bucureşti, însă nu putem trece cu vederea tendinţa ca societăţile lis-tate pe o piaţă naţională, cum este cea de la Bucureşti, să dorească să meargă mai departe la o bursă internaţională, ca de exemplu, Bursa londoneză", a afirmat, ieri, ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră.

Declaraţia sa vine şi în contextul în care reprezentanţii "Franklin Templeton", administratorul "Fondului Proprietatea", au declarat că iau în considerare listarea FP la o bursă din străinătate, fie la Londra, Varşovia sau Hong Kong, urmând să facă o recomandare acţionarilor în cursul acestui an.

Pentru ca o companie listată la Bucureşti să se coteze şi la o altă bursă ar fi nevoie ca Depozitarul bursei din străinătate să se interconecteze cu Depozitarul Central de aici. Altfel, titlurile unei companii autohtone ar putea să fie tranzacţionate pe alte pieţe sub forma unor GDR-uri (certificate globale de depozit), cum este cazul companiei "A&D Pharma", care tocmai a anunţat că intenţionează să se delisteze de la Bursa londoneză. La Londra, au mai fost listate şi alte companii autohtone, precum "Elvila" sau "Banca Turco-Română".

Ambasadorul Marii Britanii a mai declarat, ieri, că va încerca să organizeze vizita unui reprezentant al Bursei londoneze la bursa bucureşteană.

Martin Harris a mai precizat, ieri, şi că prioritară pentru ţara noastră ar trebui să fie înfăptuirea reformelor, şi nu banii, făcând, astfel, referire la declaraţia recentă a preşedintelui Traian Basescu care a anunţat că România nu va mai trage tranşa de un miliard de euro de la FMI, ci doar de la UE.

De asemenea, Martin Harris a declarat că există doi factori prin care pot fi atraşi mai bine investitorii străini în România, respectiv sporirea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi crearea unui climat mai convenabil prin îndeplinirea condiţionalităţilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Eu sper că guvernul va putea să accelereze în viitor absorbţia fondurilor europene", a mai spus Harris.

"Cred că trebuie un climat mai convenabil pentru investitorii străini şi pentru a realiza acest lucru trebuie urmat Mecanismul de Cooperare şi Verificare în ceea ce priveşte lupta cu corupţia şi reforma în sistemul de justiţie", a mai declarat Harris.

Schimburile comerciale dintre Marea Britanie şi ţara noastră au fost, anul trecut, de 2,05 miliarde euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2009.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. iONESCU e femeiul de servicul a lu. Farmache.El vorbeste cu...fara el. El nu va face nimic la BVB decit fum. Si se va tot trage in diverse poze. Apropos a-ti observat ce poze de codos si-a tras Farmache in ultima vreme? Se pozeza din prfil..usor intors spre spate....El tot vrea sa o deriveze...Asa i-a spus Farmache. Problema e ca machidonu' pricepe derivate cite i-a povestit Barbu de la IT. Care chiar ca este "derivata rassa" adica nul.

    Iar marele broker ratat Ionescu, putea sa le spuna celor care l-au intrebat ca exemplul AD Pharma e maim mult decit elocvent. Nu ca nu vrea el. Daq de fapt cine e el? Nimeni General LA BVB. Poate il invata Anca Dumitru meserie. Doua pe fata si doua pe dos...Birfe... 

    1. Cristi Sima are dreptate. Numai el va aduce succesul. Tragindu-le fraierilor presul de sub picioare cu Dow Jones-ul lui. Aveti grija Dow-Jones-ul veterinarului de la Sibiu e cu EURI.DIn ale rele!

      frustrare mare.....

      am observat cu succes cat esti de analfabet ... dupa informatiile pe care le dai (fara sa punem la socoteala resentimentele care ies la suprafata), e lesne de inteles ca lucrezi (sau poate ai lucrat!!!) la bursa :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb