Ambasadorul Poloniei: Varşovia vrea să rămână "un intermediar corect" privind aderarea la Schengen

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iulie 2011

"Am vrea să facilităm procesul de ajungere la o decizie consensuală, preferabil mai repede decât mai târziu, în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la UE", a spus ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel.

"Am vrea să facilităm procesul de ajungere la o decizie consensuală, preferabil mai repede decât mai târziu, în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la UE", a spus ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel.

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, a declarat, ieri, că Varşovia doreşte să rămâ-nă "un intermediar corect" în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen, pentru a depăşi diferenţele de opinie pe această temă între statele membre.

"Susţinem extinderea Schengen. Credem că ar trebui să ne axăm atenţia asupra protejării graniţelor externe ale UE şi am vrea să facilităm procesul de ajungere la o decizie consensuală, preferabil mai repede decât mai târziu, în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la UE. Premierul polonez Donald Tusk a declarat oficial în timpul recentei întrevederi a Consiliului European că vom lucra îndeaproape cu ceilalţi parteneri din UE pentru a găsi soluţia potrivită acestei probleme", a spus diplomatul polonez, citat de Mediafax.

Solicitat ulterior să explice dacă ţara sa susţine aderarea României şi Bulgariei în două etape - anul acesta în privinţa frontierelor aeriene şi res-tul în 2012 - sau dacă, dimpotrivă, se pronunţă pentru o integrare totală a celor două state până la sfârşitul anului, Marek Szczygiel a evitat un răspuns concret.

"Am vrea să rămânem un intermediar corect în această privinţă pentru a depăşi diferenţele existente între statele membre. Şi am vrea să cooperăm îndeaproape cu CE în această privinţă, dar cred că este probabil prea devreme acum să spunem că favorizăm această soluţie pe care aţi menţionat-o, dar vom încerca să convingem şi alte state membre că cea mai uşoară soluţie este probabil cea mai eficientă", a spus el. Ambasadorul a spus că în acest moment poate doar să exprime speranţa sa şi a Guvernului polonez că se va ajunge la o soluţie anul acesta.

România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în 2019

România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în anul 2019, mai precis în semestrul al doilea. În Ministerul de Externe a început deja perioada de reflecţie asupra structurilor care trebuie create pentru îndeplinirea acestui rol, după cum ne-a declarat Teodor Baconschi, ministrul de resort.

Cornelia Angelescu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb