Amenda pentru sustragerea produselor accizabile de la controlul vamal variază de la 5.000 lei la 10.000 lei

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 27 august 2007

Sustragerea de la controlul vamal a produselor accizabile se va sancţiona cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei, confiscarea bunurilor sustrase de la controlul vamal şi reţinerea mijlocului de transport utilizat până la plata amenzii, potrivit unei hotărâri din domeniul vamal, adoptată, recent, de Guvern. În cazul în care sunt folosite mijloace de transport modificate în scopul disimulării mărfurilor sau bunurilor, autoritatea vamală dispune, pe lângă celelalte sancţiuni contravenţionale prevăzute, şi confiscarea mijloacelor de transport astfel modificate.

Pentru produsele la care nu se aplică accize, sustragerea de la controlul vamal se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 8.000 de lei. Potrivit hotărârii adoptate, în cazul în care persoanele fizice trec frontiera de stat a României spre sau din alte state membre, prin puncte de trecere în care nu sunt organizate birouri vamale, declararea mărfurilor cu caracter cultural, istoric sau artistic se va face la un birou vamal situat în apropierea punctului de trecere a frontierei, înainte de ieşirea din ţară. Dacă acest tip de mărfuri se declară la intrarea în ţară prin punctele de trecere în care nu sunt organizate birouri vamale, în vederea scoaterii lor din ţară fără altă aprobare, această declarare se va face la un birou vamal situat în apropierea punctului de trecere a frontierei, după intrarea în ţară.

Persoanele juridice pot reprezenta alte persoane în relaţia acestora cu autoritatea vamală numai dacă au obţinut autorizaţia de comisionar în vamă, cu excepţia persoanelor juridice române care reprezintă în relaţia cu autoritatea vamală o singură persoană, potrivit noilor prevederi ale Regulamentului de aplicare a Codului vamal. De asemenea, conform Hotărârii adoptate, persoanele fizice pot reprezenta alte persoane în relaţia acestora cu autoritatea vamală numai ocazional, şi nu ca o activitate profesională. Aceste precizări exprese sunt necesare pentru a nu mai exista dificultăţi de interpretare a normelor în vigoare, potrivit cărora comisionarii în vamă sunt persoane juridice care, în numele şi pe seama altei persoane sau în nume propriu, dar pe seama altei persoanei, prezintă mărfurile şi efectueaza declararea în detaliu a mărfurilor.

Autoritatea Naţională a Vămilor va transmite Comisiei Europene datele şi informaţiile din domeniul vamal referitoare la România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb