Amendă record pentru "Fiat Chrysler", în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iulie 2015

Amendă record pentru "Fiat Chrysler", în SUA

Autorităţile federale de reglementare din SUA au amendat, la finele săptămânii trecute, compania auto "Fiat Chrysler Automobiles" NV cu suma record de 105 milioane de dolari, pentru neglijenţă privind rechemările în service a milioane de vehicule.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului a numit, totodată, o comisie independentă, care va verifica modul în care au fost efectuate rechemările la service ale companiei, în ultimii trei ani.

În cadrul acordului cu autorităţile de reglementare, "Fiat Chrysler" a acceptat ca, în unele cazuri, să răscumpere automobilele rechemate, inclusiv peste 500.000 de vehicule cu defecte la suspensie, care pot duce la pierderea controlului asupra acestora.

Pentru început, "Fiat Chrysler" va plăti 70 de milioane de dolari, iar alte 20 de milioane vor fi alocate eforturilor industriei auto de educare a producătorilor să respecte obligaţiile legale în domeniul siguranţei. Restul de 15 milioane de dolari vor fi plătite doar dacă "Fiat Chrysler" va încălca acordul sau legislaţia federală.

Amenda este cea mai mare aplicată vreodată de autoritatea de reglementare unui producător auto şi se referă la neglijenţe apărute în 12 campanii de rechemări, care au implicat peste 11 milioane de vehicule, între care modele mai vechi de Jeep-uri, la care amplasarea rezervorului în spatele vehicului a dus la numeroase incendii soldate cu victime, în urma unor coliziuni.

Pe de altă parte, "Fiat Chrysler" a anunţat, vineri, că a decis să recheme la service 1,4 milioane de vehicule echipate cu un anumit tip de radio, care face automobilul vulnerabil la atacurile hackerilor.

Conform companiei, acţiunea vizează instalarea unui program software care permite izolarea vehiculelor conectate la reţea de manipularea de la distanţă. Rechemarea priveşte versiunile din 2015 ale modelelor Ram pickup, Jeep Cherokee şi Grand Cherokee, Dodge Challenger coupe şi Viper.

Amenda de 105 milioane de dolari aplicată "Fiat Chrysler" o depăşeşte pe cea impusă în ianuarie de Agenţia Americană pentru Siguranţa Traficului grupului nipon "Honda Motor" Co., de 70 milioane de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb