AMENDAMENT LA PROSPECTUL DIGI, DUPĂ ANCHETA PENALĂ A DNA Investitorii îşi pot retrage subscrierile până mâine la ora 17:00

A.A.
Piaţa de Capital / 9 mai 2017

Investitorii îşi pot retrage subscrierile până mâine la ora 17:00

La data de 8 mai 2017, RCS&RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în curs.

Investitorii care au subscris acţiuni Digi Communications, în oferta publică aflată în derulare, îşi pot retrage subscrierile până pe 10 mai, ora 17.00, potrivit unui amendament adus prospectului.

Compania a completat prospectul, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, începerea urmăririi penale faţă de Ioan Bendei, Vicepreşedinte şi Administrator Executiv al RCS&RDS, pentru spălare de bani şi mită.

În amendamentul prospectului se arată: "La data de 5 mai 2017, anumite persoane fizice, inclusiv două persoane care deţin în acest moment poziţii de conducere în principala filială a Societăţii, RCS & RDS, Ioan Bendei şi Mihai Dinei, precum şi fostul Director General al RCS & RDS, Alexandru Oprea, au fost înştiinţate în mod oficial de către DNA ca sunt anchetate în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani. La data de 8 mai 2017, RCS&RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte.

În cadrul aceleiaşi anchete, domnul Dumitru Dragomir a fost inculpat, fiind acuzat că prin contractul de asociere în participaţiune ar fi primit mită în legătură cu contracte încheiate între RCS&RDS şi LPF cu privire la drepturi de televizare pentru meciuri de fotbal din Liga 1 şi că ar fi fost complice la spălarea de bani care se suspectează a fi fost realizată prin achiziţia de către RCS&RDS a ansamblului pentru evenimente.

Nu este exclus ca alţi administratori ai Societăţii sau ai RCS&RDS să dobândească calitatea de suspecţi în cadrul anchetei, pe măsură ce aceasta progresează. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS&RDS şi foştii şi actualii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. La acest moment nu au fost inculpate alte persoane ca urmare a anchetei, cu excepţia domnului Dragomir. Societatea nu poate anticipa dacă şi când ar putea să apară alte puneri sub acuzare, respectiv dacă orice astfel de inculpare va rezulta în adoptarea de măsuri preventive sau într-o condamnare. A se vedea «Partea 1-Factori de risc-Nerespectarea legilor anticorupţie sau acuzaţii cu privire la nerespectarea acestora ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra reputaţiei şi activităţii noastre» şi «Partea a 6-a -Descrierea Activităţii- Ancheta efectuată de Direcţia Naţională Anticorupţie din România şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti»".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. In sfarsit. Oare listarea are legatura cu ancheta? Cineva vrea sa iasa rapid de acolo

    evident că are. oricum e o listare suspectă. prospectul a apărut după ce a început listarea!!!!

    și toți brokerii in loc sa boicoteze dau recomandări de cumpărare... 

    e din ciclul "noaptea că hoții".... 

    1. ce vreti sa spuneti ca prospectul a aparut dupa ce a inceput listarea ? prospectul a aparut in data de 26 aprilie, oferta a inceput in 28 aprilie, iar listarea va avea loc in data de 16 mai cum scrie in prospect.

      tarii. in graba aia menita sa buimaceasca pe toata lumea, au si uitat de prospect.

      cand e vb de digi mai are rost prospectul?

      Digi spune mai mult decat orice prospect! 

      Listarea nu a avut loc inca!! Listarea are loc doar dupa inchiderea ofertei! Prima zi de tranzactionare va fi 16 mai. Cum ar fi putut aparea prospectul inaintea ofertei?

      Reformulez ultima intrebare: cum ar fi putut avea loc listarea inaintea publicarii prospectului?

    oprirea listarii pana la definitivarea anchetei si un audit financiar la firma asta .este solutia corecta, bineinteles ca ASF ul doarme, crocodilii de acolo isi fac siesta cu burtile doldora de ...cascaval...

    1. Masuri staliniste. Poti sa nu cumperi daca nu ai incredere. Rcsrds e anchetata, dar se listeaza digi, din alta jurisdictie.

      hai sa stam drept si sa gandim drept.

      limba romana de lemn nu ma incalzeste cu nimic la fel de fel de exhibitionisti. 

      nu v-ati saturat de scandaluri gen romcab ? 

      vreti o piata de capital transparenta ? 

      da sau nu ?

      e doar o chestie de timp pana cand se ajunge la nivelul de sus al societatii, pai nea ion galanton dadea 3 milioane de euro de la el sau cu acordul sefului cel mare ?

      ce, era de capul lui ?

      pestele de la cap se impute, vezi cazul romcab, alt bluechip... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb